Eveniment

O companie din România a produs un tip de lunetă cu care nemţii au ochit un ac cu gămălie de la distanţa de 100 de metri. VIDEO

Autor: Ştefan Stan

23.10.2015, 16:10 23006

O lunetă produsă de IOR, o companie românească, a reuşit recordul mondial pentru tragerea cu puşca, reuşind să nimerească o scobitoare şi un ac cu gămălie de la distanţa de 100 de metri. 

Întreprinderea Optică Română (IOR) a primit, ieri, din partea secretarului de stat, coordonator al domeniului industria de apărare, Sorin Encuţescu, „Diploma de Excelenţă” a Departamentului pentru Industria de Aparare. Diploma a fost acordată pentru produsele de înalt nivel tehnologic realizate de companie, care au generat un interes deosebit pe pieţele externe.

Înmânarea acestei Diplome de Excelenţă se bazează pe recunoaşterea internaţională a activităţilor de cercetare-dezvoltare realizate în companie, pe valoarea produselor fabricate, pe aprecierea calităţii muncii şi a rezultatelor obţinute de companie. În prezent IOR SA are comenzi ce depăşesc capacitatea de producţie, înscriind-o pe un trend ascendent din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi volumului de export.

IOR Bucureşti a obţinut de la înfiinţarea sa, în anul 1936, 87 de brevete de invenţie. În acest an, compania a primit, la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „PRO INVENT- 2015” de la Cluj, Marele premiu al juriului pentru invenţiile sale în domeniul opto-mecanicii precum şi două medalii de aur pentru dispozitivele şi produsele realizate.

În „Top Afaceri România 2015” si „Top Afaceri România 2014”, societatea IOR SA a primit Diploma pentru locul 1, la domeniul: „Fabricarea de instrumente optice si echipamente fotografice”.

Cu luneta IOR 5.8-40x56 a fost realizat record mondial pentru tragere cu puşca cu lunetă la distanta de 3400 m, echivalentul a 32 terenuri de fotbal. 

Cu acelaşi tip de luneta, specialişti din Germania au realizat performanţa de a lovi o scobitoare şi un ac cu gămălie la distanţa de 100 m, tragere în poligon – link: https://www.youtube.com/watch?vây60VPlo4WuU

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO