Eveniment

Piaţa imobiliară începe în forţă 2024. Vânzările de apartamente au explodat aproape de nivelul record din 2021-2022 VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

13.04.2024, 14:31 6483

„Pentru piaţa rezidenţială, în special pentru vânzările de apartamente, vedem o creştere faţă de începutul anului trecut. De exemplu, anul ăsta a venit ca şi anii anteriori, după ceva schimbări de natură fiscală care au rearanjat lucrurile pe piaţa rezidenţială”, a declarat Gabriel Blăniţă, Gabriel Blăniţă, Associate Director Colliers, în cadrul emisiunii ZF LIVE realizată cu sprijinul Orange Business.

Piaţa rezidenţială, pe segmentul de apartamente, s-a bucurat de un start bun în 2024, unde vânzările au crescut comparativ cu 2023. Piaţa imobiliară se apropie de nivelurile din 2021-2022, a spus Gabriel Blăniţă la ZF Live.

„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în oraşele mari în Bucureşti, în Cluj, în Iaşi, în Constanţa, Timişoara, vedem că anul a început aproape atât de bine ca anii record 2021-2022, deci cu nivel bun al vânzărilor în în oraşele mari şi sub auspiciile unei scăderi ale inflaţiei care va aduce cel mai probabil spre finalul anului sau cel mai devreme la începutul anului viitor, scăderi şi în termenii de cost de finanţare pentru cei care se bazează pe un credit atunci când cumpără o locuinţă” a mai spus Gabriel Blăniţă la ZF Live.

Piaţa imobiliară în marile oraşe din ţară se apropie de vârfurile din 2021-2024, iar în scenariul în care inflaţia va continua să scadă, este posibil ca potenţialii cumpărători să poată accesa credite mai ieftine, ceea ce va stimula în continuare tranzacţiile.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO