Eveniment

Prima hartă a serviciilor sociale şi medicale, lansată la Bacău

Prima hartă a serviciilor sociale şi medicale, lansată...

Autor: Loredana Ficiu

19.09.2017, 18:02 427

Harta serviciilor sociale şi de sănătate, din judeţul Bacău, va fi actualizată anual.

Aceasta a fost realizată de autorităţile judeţene cu sprijinul reprezentanţilor UNICEF în România, care au anunţat că proiectul ar putea fi extins la nivel naţional.

Oricine poate să acceseze în timp real date despre toate serviicile sociale şi medicale, publice şi private, disponibile în judeţ. Serviciile sociale, simbolizate sub forma unor marcaje, sunt colorate cu albastru, iar cele medicale cu roşu.

”Consiliul Judeţean a lansat harta, iar ea a fost dezvoltată cu sprijinul UNICEF şi al altor parteneri şi vine să completeze o altă iniţiativă a noastră, aplicaţia Aurora, cu ajutorul căreia noi am identificat nevoile copiilor din 38 de comunităţi din judeţ. Harta serviciilor sociale şi medicale arată care sunt serviciile disponibile pentru copii şi pentru familiile lor. Cele două instrumente merg împreună şi oferă informaţii inclusiv pentru planificarea strategică. Profesioniştii care merg pe teren, asistenţi sociali, asistenţi medicali, identifică nevoile copiilor şi, având harta, ei pot să acceseze în timp real ce fel de servicii sunt disponibile în apropierea familiilor respective. E o inovaţie pentru România, iar cele două aplicaţii, Aurora şi harta, pot sta la baza unei platforme care să adune împreună toate informaţiile legate de copii. Este prima hartă din România pe zona serviciilor sociale şi medicale. Ne-am dori ca acest proiect să fie extins la nivel naţional”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Raluca Dinu Paicu, ofiţer UNICEF Media&Advocacy.

Adresele medicilor de familie din Bacău, ale spitalelor şi adăposturilor de noapte pot fi găsite pe harta online de pe site-ul Consiliului Judeţean.

La lansarea aplicaţiei a participat, marţi, şi Lucian Şova, ministrul Comunicaţiilor. Acesta a spus că harta serviciilor sociale şi medicale poate fi extinsă la nivel naţional.

”Pentru a sprijini copiii vulnerabili şi familiile lor, profesioniştii locali au nevoie de acces în timp real la informaţii despre serviciile disponibile. Harta online reprezintă un exemplu de bună practică care poate fi extins la nivel naţional în beneficiul tuturor copiilor şi familiilor acestora. De asemenea, arată importanţa parteneriatului dintre autorităţi, organizaţii neguvernamentale, sectorul privat şi profesionişti de la nivel local”, a spus Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România.

Elaborarea hărţii serviciilor sociale şi de sănătate existente în judeţul Bacău face parte din cadrul proiectului pilot ”Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii”, lansat în 2014 de reprezentanţa UNICEF în România, împreună cu Guvernul României, cu finanţare prin Norway Grants şi din resurse proprii UNICEF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO