Eveniment

Scandalurile din jurul motoarelor diesel au crescut exporturile nemţilor de maşini second-hand. România, pe locul şapte în topul importatorilor

Scandalurile din jurul motoarelor diesel au crescut...

Autor: Alex Ciutacu

13.08.2018, 14:32 3028

Acolo unde şoferii germani de maşini diesel văd o problemă, consumatorii din Italia, România şi Austria văd o oportunitate, potrivit Bloomberg.

Germania exportă maşini second-hand cu motor diesel într-un ritm record în contextul în care şoferii sunt nesiguri cu privire la interdicţiile anunţate în majoritatea oraşelor germane.

Aceste interdicţii anunţate, venite după scandalul Dieselgate, au propulsat exporturile de diesel cu peste 20% anul trecut, acesta fiind un ritm record, potrivit unei universităţi nemţeşti citate de Bloomberg.

Italia, cu 22.400 şi Austria cu 21.600 au fost cei mai mari importatori pentru aceste maşini anul trecut, în timp ce vânzările Ucraina s-au dublat la circa 15.700 de maşini. România este pe locul şapte în top, după Ungaria, cu 11.500 de maşini importate, potrivit Biroului Federal de Statistică.

„Sentimentul este unul destul de prost către motoarele diesel în Germania”, spune Christian Kille, profesor în cadrul Institutului pentru Logistică Aplicată, care face parte din Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Wuerzburg-Schweinfurt, care a condus acest studiu.

Cumpărătorii străini beneficiază de preţuri reduse, potrivit raportului, care a fost semnat şi de cercetătorul Bjorn Helmke.

Germania a exportat în total 239.541 de automobile second-hand anul trecut, cel ai înalt nivel din 2006 până în prezent. Italia şi Austria au cumpărat peste 20.000 de vehicule fiecare, în timp ce livrările spre Franţa şi Spania au crescut cu peste 30%.

Această creştere la nivelul exporturilor de maşini diesel second-hand din Germania coincide cu o stagnare a numărului de înmatriculări noi.

Consumatorii cumpără mai multe automobile pe gaz, un trend care a început odată cu scasndalul Dieselgate în 2015, când Volkswagen a fost acuzată că ar fi fraudat testele de emisii în circa 11 milioane de maşini la nivel global.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO