Eveniment

Temperaturile scad în toată ţara. Începând de vineri, maximele nu vor depăşi 20-23 de grade Celsius

Temperaturile scad în toată ţara. Începând de...

Autor: Mihaela Gidei

19.09.2017, 17:54 82

„Temperaturile maxime la nivelul ţării vor fi în scădere faţă de cele de marţi, în special in partea de Vest şi Nord-Vest a ţării. Se vor încadra între 19 grade şi 30 de grade, aceste valori fiind pentru Bărăgan şi în Podişul Dobrogei”, a precizat sursa citată.

Meteorologul de serviciu a adăugat că temperaturile înregistrate până în prezent au fost mult mai ridicate faţă de cele normale.

„Temperaturile încă rămân ridicate pentru această perioadă, pentru Sud-Estul ţării, deşi spuneam că în Bărăgan, Podişul Dobrogei mâine vor avea 30-31 de grade. Dar ele mai scad şi în acea parte a ţării, joi, şi deja de vineri în toate regiunile vom vorbi de o vreme răcoroasă pentru această perioadă cu maxime ce vor ajunge doar până la 22-23 de grade şi 20-21 de grade, în Bucureşti. Vineri deja nu mai e valabilă nicio informare meteo, deci aspectul celălalt este că se va produce o ameliorare în ceea ce priveşte fenomenele asociate instabilităţii atmosferice”, a conchis Dinu Mărăşoiu.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi torenţiale, valabilă de marţi de la ora 17.00 până joi la ora 23.00, în aproape toată ţara.

Meteorologii avertizează că la munte, în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia şi Banat, marţi seara şi în noaptea de marţi spre miercuri, vor fi perioade în care vremea va fi instabilă.

Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, grindină.

Începând de miercuri după-amiază, furtunile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării.

Potrivit ANM, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp, iar în majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăşi 50...60 km/h.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO