Politică

Cum a ajuns "domnul Tudose" premier

Cum a ajuns "domnul Tudose" premier

Autor: Dana Stanila

26.06.2017, 20:07 3668

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni seară pe “domnul Tudose” în funcţia de viitor prim-ministru, acesta având 10 zile la dispoziţie se formeze viitorul guvern şi să ceară votul parlamentului.

Klaus Iohannis a folosit de două ori expresia : “domnul Tudose”.

Mihai Tudose, un membru PSD şters, din linia a doua, a fost de două ori ministru al economiei, fără a se remarca prin ceva.

Numele lui a răsărit de nicăieri duminică, ca opţiune PSD pentru funcţia de premier.

Conform informaţiilor de luni după-amiază, mai mulţi lideri ai PSD, mult mai cunoscuţi, au refuzat funcţia de prim-ministru. Pe de altă parte, în media se vehiculează informaţia potrivit căreia Liviu Dragnea, liderul PSD, ar fi discutat cu preşedintele Iohannis duminică seara despre candidaţii la funcţia de premier, pentru a nu se trezi cu o respingere publică a cuiva.

”PSD şi ALDE susţin că au în continuare are majoritate în Parlament. Formaţiunile s-au prezentat împreună şi au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziţie nu au avut propuneri concrete şi din discuţii nici nu a rezultat că ar exista o înţelegere politică. Pe de altă parte, această criză dăunează grav economiei româneşti, imaginii în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată repede. Trebuie să avem un nou guvern, care începe să rezolve problemele rămase nerezolvate, problemele apărute din cauza aceste crize”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO