Politică

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc ar urma să fie audiat în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc ar urma să fie audiat...

Autor: Departamentul Corespondenţi

15.10.2014, 11:21 207

Conform unor surse judiciare, Viorel Hrebenciuc ar urma să ajungă la DNA Braşov pentru a fi audiat în dosarul privind retrocedarea ilegală a unor terenuri.

La ora transmiterii acestei ştiri, este audiat la DNA Braşov şi liderul senatorilor PSD Ilie Sîrbu, după ce în cursul dimineţii a fost audiat deputatul PSD de Braşov Ioan Adam, care este şi avocat.

În acest dosar, procurorii anticorupţie fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Astfel, miercuri dimineaţă procurorii fac 25 de percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Covasna, precum şi în Bucureşti, dintre care cinci la instituţii publice de interes local, una la un birou de avocatură şi restul la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane, preciza DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că între cele cinci instituţii publice la care au loc percheziţii sunt şi tribunalele Braşov şi Covasna. De asemenea, au loc percheziţii la sediile a trei primării, una dintre acestea fiind cea din localitatea Căiuţi din judeţul Bacău. Anchetatorii percheziţionează şi biroul de avocatură din Braşov al deputatului PSD Ioan Adam.

Potrivit surselor citate, de la cele două instanţe sunt vizaţi trei judecători, suspectaţi de implicare în luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri. Doi dintre magistraţi sunt de la Tribunalul Covasna şi unul de la Tribunalul Braşov, fiind vorba despre judecătoarea Roxana Adam, soţia deputatului Ioan Adam.

În acelaşi dosar mai este implicat şi un al doilea avocat, membru al Baroului Covasna.

Printre localităţile în care s-ar fi făcut retocedările ilegale de terenuri sunt Comăneşti, Palanca, Brătuleşti şi Doftana, au precizat sursele judiciare.

Conform aceloraşi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate până în prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO