Politică

Euro douăzeci-douăzeci, pe înţelesul tuturor. Explicaţiile lui Dăncilă: : La noi, la Bruxelles, există Orizont douăzeci douăzeci

Euro douăzeci-douăzeci, pe înţelesul tuturor....

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

01.05.2018, 17:04 194

„Foarte mulţi au văzut în acest lucru o greşeală. Gândiţi-vă că eu sunt de nouă ani la Bruxelles. La noi, la Bruxelles, există Orizont douăzeci douăzeci (Orizont 2020-n.r.), Euro douăzeci douăzeci (Euro 2020-n.r.). Când nouă ani ai vorbit aşa, este normal ca acest lucru să încerci să îl duci mai departe, dar de acum încolo voi spune 2020”, a explicat Dăncilă într-un interviu la România TV.

Explicaţia a fost dată în contextul în care premierului i s-a cerut să precizeze dacă stadioanele necesare pentru desfăşurarea Campionatului European de Fotbal 2020 vor fi finalizate la timp.

Dancilă a avut dificultăţi în a enumera toate cele trei stadioane. „Se fac stadioanele. Aţi văzut că sunt deja trei stadioane care se fac: Dinamo, Rapid şi ..... Giuleştiul. Dinamo, Rapid şi Giuleştiul”, a afirmat Viorica Dăncilă. Moderatorul i-a amintit că lipseşte un stadion, Dinamo-Giuleşti fiind numele unui singur stadion, Viorica Dăncilă a amintit şi „Arcul de Triumf”.

„Facem toate demersurile astfel încât campionatul Euro2020....(...) Facem stadioanele. Deja am adoptat în şedinţa de Guvern, deci facem acele stadioane”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Recent, la începutul unei şedinte de Guvern, făcând precizări despre campionatul Euro 2020, Viorica Dăncilă a spus ”douăzeci douăzeci”, în loc de ”două mii douăzeci”, ceea ce a stârnit numeroase critici în spaţiul public.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO