Politică

Liviu Dragnea: Aş vrea să mă ajutati să înţeleg de ce sunt trimis în judecată pe baza unor bârfe la şpriţ

Liviu Dragnea: Aş vrea să mă ajutati să înţeleg de...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

21.03.2018, 16:51 219

„Aşa cum v-am spus am citit dosarul, rechizitoriul, codurile penale şi aş vrea să mă ajutati să înţeleg de ce sunt trimis în judecată pe baza unor zvonuri, bârfe la şpriţ, fără probe”, a spus Liviu Dragnea în încheierea audierii sale de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul DGASPC Teleorman, în care acesta este acuzat de fapte de corupţie.

Întrebat de către judecător dacă mai are ceva de adăugat, Dragnea a răspuns: „Atât. Ce sa mai înţeleg, că am rămas ţinta DNA-ului?”.

În cadrul audierii sale din sala de judecată, Liviu Dragnea a spus că se vede nevoit să opineze pe baza unor zvonurile, despre care crede că l-au adus în această situaţie.

„Încerc sa evit să expun o părere bazată pe zvonuri, dar mă văd nevoit. S-a tot vorbit în ultima perioadă prin Alexandria ca li s-ar fi sugerat celor două că dacă vor spune câteva lucruri despre mine poate vor primi o pedeapsă mai uşoară sau poate fi altceva. Nu am certitudinea dacă ce am auzit e real sau nu. Afirm cu certitudine că Adriana Botorogeanu şi soţul acesteia nu au venit niciodată la mine în curte. Doamna Floarea Alesu a făcut afirmaţii greşite în sensul că eu nu as fi vrut ca soţia mea să ocupe o anumită functie, pentru că ar fi trebuit să-şi declare averea, întrucât toate veniturile mele şi ale familiei mele, soţia mea, erau trecute anual în declaraţia mea de avere. Doamna Floarea Alesu a făcut numeroase afirmaţii în care susţinea că ar fi avut discuţii cu mine şi că le-ar fi comunicat şi altor două persoane, Vlad Eugen şi Dumitrescu Mircea, deşi aceştia nu confirmă afirmaţiile inculpatei Alesu. Adică restul mint şi doar ea are dreptate? Nu se poate. Sigur, în opinia mea de inginer. Este greşită afirmaţia lui Alesu Floarea în sensul că discuta cu mine organigrama direcţiei aceasta fiind în competenţa colegiului director al DGASPC”, a spus liderul PSD în instanţă.

Acesta a mai arătat că, procedural vorbind, nu ar fi putut să discute situaţia unor persoane din cadrul DGASPC.

„Eu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, nu aveam cum să mă întâlnesc cu doamna Alesu Floarea pentru a discuta organigrama şi rectificările bugetare, doar noi doi, deoarece pentru aceste chestiuni existau proceduri riguroase. În consecinţă, neputând exista aceste întâlniri cu doamna Alesu, nu puteau exista discuţii legate de cele două persoane. Nu mi-a spus niciodată despre situaţia celor două pe holurile Consiliului Judeţean. Eu nu obişnuiam să am acest tip de discuţii pe holurile clădirii în care era CJ Teleorman. Eu nu am determinat-o şi nici nu i-am cerut inculpatei Alesu Floarea să întocmească anumite documente legate de cele două persoane, întrucât pe de o parte nu ştiam că cele două persoane nu se duceau la serviciu, iar pe altă parte nu am cerut niciunui şef de serviciu să facă ceva ilegal sau împotriva voinţei lui”, a mai spus Dragnea.

„Mi se pare absurd, în condiţiile în care era 2.000 angajaţi, să ştiu că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica nu mergeau la serviciu. Din cele 2.000 de persoane, mulţi erau de la PSD şi de la alte partide. Nu ştiu dacă mi se poate reproşa că nu m-am interesat dacă fiecare membru angajat în unităţile subordonate Consiliului Judeţean Teleorman mergea sau nu la serviciu, în instituţiile în care erau angajaţi. Eu nu mergeam atunci în fiecare zi la sediul de partid. Nici în prezent nu merg zilnic la sediul din Kiseleff. Au fost şi luni în care nu m-am dus, iar când erau şedinţele biroului permanent judeţean veneau atât membri aleşi din biroul permanent - 27-28 persoane -, cât şi şoferii acestora. Erau prezente şi alte persoane din PSD, astfel că nu puteam să sesizez prezenţa celor două, în mod special, iar aceste şedinţe se ţineau sâmbătă, mai rar duminica, pentru că oamenii să poată veni. Astfel încât erau în afară programului obişnuit de lucru al instituţiilor publice”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD a punctat nu a discutat cu fosta sa soţie, Bombonica Prodana, chestiuni legate de serviciu: „Nu, eu cu soţia mea nu discutăm acasă probleme de serviciu. Convenisem asta de mult timp, astfel că nu mi s-a plâns niciodată soţia mea despre faptul că Adriana Botorogeanu şi Anisa Soica nu s-ar fi prezentat la serviciu”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO