ZF LIVE. Mihai Negrean, approd.ro: Start-up-ul Approd ţinteşte venituri de 25.000 de euro dintr-o aplicaţie care automatizează procesul de înfiinţare a unei firme

Autori: Alexandra Marcu , Ioana Nita 24.08.2016
Platforma approd.ro, dezvoltată de patru tineri IT-işti - care le permite utilizatorilor să îşi înfiinţeze o firmă în doar câteva minute completând formularele online -, va genera circa 25.000 de euro în decurs de un an, potrivit lui Mihai Negrean, cofondator al start-up-ului alături de Raul Pop, Alin Vlasin şi Paul Atasiei.

„Până acum s-au generat documente pentru 600 de firme. Estimăm că cifra de afaceri pentru următoarele 12 luni se va situa la 25.000 de euro“, a spus el în cadrul emisiunii ZF Live. Platforma lansată la începutul acestui an automatizează procesul de completare a formularelor necesare înfiinţării unei firme în România, iar pentru a face acest lucru clientul trebuie să se înregistreze, să introducă datele sale şi ale firmei. Apoi, acesta primeşte prin e-mail toate documentele necesare pentru a se înregistra la Registrul Comerţului.

„Culegem datele de care avem nevoie în câţiva paşi simpli. Am reuşit să facem acest proces şi în două minute“, a punctat Negreanu.  Teoretic, înfiinţarea unei PFA, a unei Întreprinderi Individuale, a unei SRL sau SRL-D, implică o documentare înainte pentru a afla ce documente şi formulare sunt necesare.