Olandezii de la BearingPoint au raportat afaceri în creştere cu 60% în România. “Analizăm posibilitatea de a deschide al patrulea birou aici”

Autor: Cristina Bellu 23.02.2017

Firma de consultanţă în management şi teh­no­logie BearingPoint, cu sediul central la Am­sterdam a raportat o cifră de afaceri de 622 de milioane de euro în 2016, cu 10% mai mult decât în anul precedent şi o creştere de 13% a cifrei de afaceri netă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

Pentru România, compania a înregistrat o creştere de aproximativ 60% a cifrei de afaceri realizată şi a numărului de angajaţi.

“Entitatea locală a înregistrat o contribuţie semnificativă la succesul BearingPoint. Cu toate acestea continuăm să păstrăm cultura, spiritul BearingPoint şi să integrăm angajaţii noştri în modelul operaţional al companiei la nivel global. BearingPoint are 3 birouri în România: Bucureşti, Sibiu şi Timişoara, iar în prezent analizăm şi posibilitatea de a deschide al patrulea birou în România pentru a extinde centrul nostru de competenţe digitale.” a spus Christian Gurny, Country Leader BearingPoint România.

Firma de consultanţă în management şi tehnologie a fost înfiinţată în 1997 ca linie de business a firmei de audit şi consultanţă KPMG, pentru ca trei ani mai târziu să se desprindă de compania-mamă.

Pe piaţa locală BearingPoint a intrat în urmă cu 12 ani, iar în 2015 a raportat venituri de 55,4 mil. lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.