Unul dintre cei mai mari producători români de mezeluri pariază 1,5 mil. euro pe o fabrică de mâncare gătită. „Producem între 13 şi 18 tone de mezeluri pe zi, mâncare vindem în jur de 4 tone pe zi, iar lapte circa 2 tone"

Autor: Roana Rotaru 15.07.2017

 

 



Grupul de firme Angst, controlat de familia de antre­pre­nori locali Minea, a ajuns la o cifră de afaceri de 30 mil. euro din producţia şi comercializarea mezelurilor şi a lactatelor, înregistrând un avans al vânzărilor de cel puţin 15% faţă de anul precedent, potrivit lui Sorin Minea. El este atât co-fondatorul businessului, cât şi CEO-ul grupului Angst.

„Producem între 13 şi 18 tone de mezeluri pe zi, mâncare vindem în jur de 4 tone pe zi, iar lapte circa 2 tone. În total ajungem la o producţie de circa 25 de tone de produs finit pe zi, din care 75% merg către retail, 15-20% către HoReCa, iar restul vindem la export“, a spus Sorin Minea.

Producătorul de mezeluri Angst a pariat 1,5 mil. de euro în construcţia unei „fabrici de mâncare“, care la patru luni de la lansarea brandului Merinde Urbane livrează în jur de 3-4 tone de produse gata preparate pe zi, pe care le vinde în Mega Image.

„Dacă vând între 3 şi 4 tone zilnic după patru luni de la lansare, eu zic că merge bine“, a spus omul de afaceri. Pariul pe mâncare gătită vine în contextul în care tot mai puţini consumatori au timp să gătească acasă şi preferă să cumpere de-a gata.

Sorin Minea doreşte să îşi redeschidă începând de anul acesta 2-3 magazine proprii, de data aceasta „specializate“, lăsând supermarketurile pe seama retailerilor. Angst a controlat o reţea de circa 20 de magazine pe care a vândut-o acum trei ani către Mega Image.