Raiffeisen urmăreşte o creştere organică şi echilibrată pe produse şi plănuieşte investiţii de circa 282 mil. lei. Banca vrea să dea dividende de 860,4 mil. lei, reprezentând 50% din profitul din 2023

Autor: Claudia Medrega 29.03.2024

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume,  îşi propune ca în 2024 să men­ţină cota de piaţă în ceea ce priveşte evoluţia creditării, cu o creştere organică şi echilibrată pe produse şi seg­mente de clienţi, şi urmăreşte o profita­bili­tate solidă şi creşterea moderată a venitului operaţional, potrivit unui document al băncii care ar urma să fie discutat de acţio­nari spre finalul lunii aprilie.

„Perspectivele băncii cu privire la ac­ti­vi­tatea de business şi performanţa finan­ciară reflectă în mare măsură bugetul băncii pentru 2024. Anticipăm că în perioada următoare contextul macroeconomic va susţine creşterea intermedierii financiare din România şi va facilita creşterea eco­nomiei reale prin creditarea sustenabilă a sectorului privat. Ne propunem să menţi­nem cota de piaţă în ceea ce priveşte evoluţia creditării, cu o creştere organică şi echilibrată pe produse şi segmente de clienţi“, se menţionează în documentul citat.