Cooperativa Argedava Novaci investeşte 8 mil. euro într-o hală de depozitare a cepei. „Diferenţa dintre preţul cepei vara şi cel din primăvară este mai mult decât dublă, iar asta justifică investiţia.“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 12.04.2024

Cooperativa Agricolă Argeda­va Novaci, care cultivă în total 800 de hectare de teren în mai multe judeţe din jurul Capi­talei, vrea să investească 8 mi­lioane de euro într-o hală de de­pozi­ta­re şi condi­ţio­nare a cepei, mizând pe diferen­ţele de preţ dintre perioada de suprapro­ducţie şi pri­măvară, atunci când România este nevoită să importe.

„Depozitul va avea o suprafaţă de 2.500 mp şi o capacitate de 7.500 de tone. Inves­ti­ţia se va ridica la circa 8 milioane de euro, din care 6 mil. euro prin fonduri AFIR. Acum avem o suprafaţă cultivată de 50 ha de ceapă în câmp, iar capacitatea totală a cooperativei se apropie de 800 de hectare, aici incluzând mem­brii fondatori şi membrii cooperatori“, a spus Ionuţ Vochin, preşe­dintele cooperativei şi director executiv al Oxigen Agro Product Com­pany, parte a Argedava Novaci.