ZF Live. Dan Berteanu, fondator, @ Exit by Choice: Antreprenorii au nevoie de cel puţin doi-trei ani să îşi pregătească compania pentru un exit sau pentru atragerea de investiţii

Autor: Alexandra Matei 16.04.2024

Startup-ul @ Exit by Choice îşi propune să ajute antreprenorii români care se gândesc să facă un exit într-un orizont de 3-5 ani de zile  @ Exit by Choice a ajuns la peste 40 de clienţi înrolaţi în programul de pregătire  în cei doi ani de existenţă.

Dan Berteanu, fondator, @ Exit by Choice, un startup care ajută antreprenorii români să se pregătească pentru un viitor exit sau pentru o atragere de investiţii, spune că aceştia au nevoie de cel puţin doi sau trei ani pentru a îşi pregăti compania, urmând apoi ca şi tranzacţia să dureze până la un an şi jumătate.

„O tranzacţie de succes nu se întâmplă de pe o zi pe alta. Fie că vrei să atragi o investiţie, deci îţi doreşti să dai cât mai puţin equity pentru cât mai mulţi bani, fie că vrei să ieşi de tot din afacere şi să maximezi valoarea financiară a muncii tale, acesta e primul lucru pe care antreprenorii ar trebui să îl înţeleagă. Au nevoie de cel puţin 2-3 ani să îşi pregătească compania pentru un astfel de moment, după care un an sau un an şi jumătate poate dura tranzacţia. Noi credem că asta defineşte succesul antre­pre­norial – să ai o companie care prosperă fără tine. Este maximul la care se poate gândi un antreprenor, este încunu­narea succesului antrepre­norial“, a spus el în timpul emisiunii zilnice de business ZF Live.