Dezvoltatorul WDP face un depozit de 11.000 mp la Baia Mare pentru Maravet, firmă activă în domeniul produselor pentru animale

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.04.2024

Investiţia WDP vine în contextul în care dezvoltatorul a obţinut prin International Finance Corporation (IFC), parte a Băncii Mondiale, o finanţare de aproximativ 300 de milioane de euro, reprezentând un împrumut verde, pentru finanţarea unor noi proiecte logistice pe piaţa locală.

Dezvoltatorul imobiliar WDP, care deţine în România un por­tofoliu de 1,7 milioane de metri pă­traţi de spaţii logistice şi indus­tria­le, a înche­iat în primul trimestru din 2024 un contract de tipul sale-and-leaseback cu producătorul american de com­ponente auto Federal Mogul pentru un spaţiu de 19.000 de metri pătraţi în Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de douăzeci de ani, potrivit celui mai recent raport publicat de WDP.

Tot în primele luni ale anului, dez­voltatorul belgian a adăugat o su­prafaţă totală de 220.000 de metri pătraţi la clusterele logistice pe care le are în Bucureşti, Craiova şi Timi­şoara. O altă investiţie pe plan local are loc la Baia Mare.