Ultimul iPhone la care a lucrat şi Steve Jobs, lansat pe 12 septembrie

Autor: Marius Oncu 01.08.2012

Apple se pregăteşte să lanseze pe 12 septembrie noua versiune a iPhone, care marchează o schimbare generală de design a smartphone-ului, cel mai bine vândut produs al companiei americane, au declarat două surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Sursele au cerut să nu fie identificate întrucât nu a fost încă făcut un anunţ oficial. Noul iPhone va fi mai subţire şi va avea un ecran mai mare. Smartphone-ul va funcţiona mai bine pe reţelele rapide pe care le dezvoltă unii operatori, precum Verizon Wireless şi AT&T în SUA, consideră analişti printre care Gene Munster de la firma Piper Jaffray Cos. Schimbarea de design va fi prima de la introducerea în 2010 a iPhone 4. Versiunea îmbunătăţită introdusă anul trecut, 4S, arăta la fel ca şi cea precedentă. Aşteptarea pentru lansarea noului iPhone a cauzat o scădere a vânzărilor pentru actualele modele, iar Apple a ratat estimările analiştilor pentru profit şi vânzări în trimestrul al doilea. Vânzările iPhone au adus 46% din veniturile Apple în acest interval.

Compania americană se luptă cu Samsung din Coreea de Sud pentru supremaţie pe piaţa globală de 219,1 miliarde de dolari a smartphone-urilor. În timp ce strategia Apple a fost de a introduce pe piaţă câte un singur model de smartphone în fiecare an, Samsung a devenit lider al pieţei lansând o gamă largă de dispozitive anual, de diferite mărimi şi preţuri. Cofondatorul Apple Steve Jobs a lucrat la noua versiune a iPhone înainte de decesul din octombrie anul trecut, a declarat în mai o persoană familiară situaţiei. Apple este compania cu cea mai ridicată valoare de piaţă din lume, de circa 550 miliarde de dolari.