Profesii

Ce trebuie să ştie un tânăr antreprenor când vrea să pună pe picioare un start-up

Ce trebuie să ştie un tânăr antreprenor când vrea...

Autor: Mihaela Pascari

30.11.2015, 00:06 2254
Talentul, adaptarea la situaţii incerte, acceptarea eşecului, atitudinea faţă de afacere  sunt doar câteva reguli care sunt ne­cesare pentru un tânăr antre­pre­nor atunci când vrea să pună pe picioare o afacere.
 
„A fi antreprenor în România este o afacere ris­cantă, capacitatea de a jongla cu incertitudinea şi să fii lejer cu riscul sunt ab­so­lut necesare când vine vor­ba de profilul ideal al unui an­treprenor. Trebuie să ac­cepţi că poţi da greş la un mo­ment dat şi să ai răbdare şi convingere în poten­ţialul tău“, a spus Geo Hoşti­nă, cofon­dator al Eurocenter Ma­nage­ment Network (orga­niza­ţie cu activităţi de con­sul­tanţă în afaceri) şi al Dante Communication (activităţi în turism de afa­ceri). El a fost prezent joi-seară la un eveniment de lansare a  unui program, Antreprenoris, dedi­cat celor care sunt sau vor să devină antreprenori.
 
În cadrul conferinţei au fost prezenţi şi alţi antre­prenori care şi-au expus poveştile de afaceri, printre care Laurenţiu Bănescu  (unul dintre fon­da­torii microberăriei Zăganu), Mihai Bocai, pro­prie­tarul companiei cu activităţi de marketing Evo­nomix şi Andrei Botescu, acţionarul compa­niei care produce bicicletele Pegas. „Am simţit nevoia să creăm ceva autentic ro­mâ­nesc, ceva nou, care să nu fie inspirat din străi­nă­tate. Afacerea noastră a pornit dintr-o glumă, ini­ţial ne jucam cu idei, iar la un moment dat ne-am dat seama că suntem foarte aproape de a porni afaceri“, spune Laurenţiu Bănescu.
 
La rândul său, Daniela Vlăsceanu, o antreprenoare care a înfiinţat şi dezvoltat în Brăila firma Mixera (1994 - 2002), care se ocupa de co­merţ de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii, spune că o afacere poate fi pornită atunci când cineva nu este mulţumit de locul de muncă pe care îl are.
 
„Prima oară când am intrat în business am făcut-o pentru că lucram într-o fabrică şi eram total nemulţumită cu ceea ce făceam. Aşa am ajuns să accesez printre primele fonduri europene primite de România. Am ţinut cont că realitatea este banul şi banul trebuie făcut. Am venit la Bucureşti, pentru că aici se întâmplă lucrurile, aici au posibilitatea să se descopere şi să reinventeze tinerii antreprenori“, a spus Daniela Vlăsceanu, care în prezent este trainer în cadrul programului Antreprenoris.
 
Iniţiativa Antreprenoris aparţine companiilor International Consulting Expertise (ICE), companie cu activităţi în consultanţă şi formare profesională şi BDO, firmă de audit şi consultanţă fiscală. Fondatorii programului sunt Gabriela Tănase, partner şi director general ICE şi Sorin Faur, Coordonator Resurse Umane BDO pentru Europa de Est şi Balcani. Preţurile cursurilor încep de la 900 de euro plus TVA şi ajung până la 1300 de euro plus TVA.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO