Profesii

Cum se va face înscrierea în CLASA PREGĂTITOARE. LISTA celor mai dorite şcoli din marile oraşe

Cum se va face înscrierea în CLASA PREGĂTITOARE. LISTA...

Autor: Gândul

22.01.2013, 20:49 1641

În timp ce politicienii se ceartă pe clasa pregătitoare şi locul unde aceasta se va ţine în anul şcolar 2013/2014, părinţii se gândesc deja ce şcoală să aleagă pentru copiii lor. În fiecare oraş, există câteva şcoli bune pe care părinţii se bat ca să apuce un loc pentru înscrierea copiilor în primul an de învăţământ.

Părinţii vor afla oficial cum se face înscrierea în clasa pregătitoare în prima săptămână a lunii februarie, spun oficialii de la Ministerul Educaţiei.

Cu toate acestea, premierul Victor Ponta a declarat luni seara în cadrul unei emisiuni TV că nu crede că părinţii "trebuie să fie forţaţi să îşi ducă copiii la şcoală la grupa pregătitoare, nici nu trebuie să îi împiedici pe cei care vor să meargă să îşi ducă copiii mai repede la şcoală". Ponta a mai spus că va pune la punct un sistem prin care, până pe 31 martie, "fiecare părinte care are un copil în grupa mare să spună dacă vrea să rămână la grădiniţă încă un an, în grupa pregătitoare, sau vrea să meargă la şcoală în grupa pregătitoare".

Declaraţiile premierului vin după ce ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat într-un interviu gândul că prima clasă, cea pregătitoare, rămâne obligatorie pentru învăţământul preuniversitar.

Până să schimbe Victor Ponta din nou sistemul, situaţia, în acest moment, este următoarea: clasa pregătitoare se va face la şcoală, nu la grădiniţă, înscrierea va începe din luna martie, va avea loc în două etape.

"Părinţii îşi vor înscrie copiii la ce şcoală vor dori într-o primă fază. Vor exista două etape de înscriere. În prima etapă, părinţii îşi vor putea înscrie copiii la ce şcoală vor dori, indiferent de locul unde au domiciliul. Va exista şi o a doua etapă- în care elevii vor fi înscrişi la şcoala la care sunt arondaţi. Aici intră şi categoria elevilor care nu au apucat loc la şcoala dorită de părinţi în prima etapă ", a declarat pentru gândul Stelian Fedorca, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar.

 

Citiţi mai multe pe Gândul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO