Profesii

Premieră: Ţara din Europa care a înregistrat un milion de înnoptări din partea turiştilor români, în anul 2017

Premieră: Ţara din Europa care a înregistrat un milion...

Autor: Dragoş Dinu

25.04.2018, 19:59 1114

România este pentru Germania una dintre cele mai importante pieţe-sursă din Europa, astfel că Germania a înregistrat o premieră istorică de peste un milion de înnoptări din partea turiştilor români, în anul 2017, potrivit datelor înregistrate miercuri de Organizatia Germană pentru Turism.

Acest fapt aduce la o creştere spectaculoasă de 18,6% faţă de anul 2016. Turiştii români merg în Germania în special pentru a petrece sărbătorile (83,8%), pentru afaceri (33%) şi pentru alte scopuri (33%). Astfel că, 45% dintre turişti preferă să călătorească cu maşina, 34% preferă avionul, mai puţin cu autobuzul şi autocarul (17%), în timp ce doar 7% dintre aceştia preferă să călătorească cu trenul.

Vara şi iarna sunt anotimpurile preferate, iar 53% dintre călătorii sunt rezervate prin internet. Excursiile lungi sunt preferate, astfel ca 41% dintre turiştii români au petrecut sejururi de 4-7 nopţi în Germania, cheltuind în medie 45 de euro pe zi şi 566 euro pe călătorie. În 2017, 39% dintre turiştii români care au venit în Germania au vizitat destinaţia pentru prima dată.

”Aşa cum era de aşteptat, turismul german a avut o evoluţie pozitivă şi pe parcursul anului 2017. Comparativ cu anul precedent, turismul German şi-a triplat creşterea anuală, evoluţie datorată în special cadrului intern stabil şi poziţionării excelente a destinaţiilor de vacanţă germane. Am reuşit să câştigăm oaspeţi din întreaga lume ca destinaţie turistică şi să ne consolidăm creşterea anuală”, a explicat Petra Hedorfer, director executiv al Organizaţiei Germane pentru Turism (DZT).

Europa continuă să fie cea mai mare piaţă pentru turismul german, astfel că aproape două treimi din înnoptări sunt generate de turiştii europeni. Europa este urmată de SUA, generând 8,8% din turismul german.

În plus, specialităţile regionale, dintre care unele datează de secole, sunt parte din procesul amplu de poziţionare a Germaniei drept destinaţie culinară. Pentru o experienţă autentică, vizitatorii pot încerca preparate specifice anumitor zone din Germania, băuturi locale produse în hanuri rustice, pot participa la festivaluri sezoniere şi pot încerca trasee turistice tematice. Un raport de 7% dintre turiştii străini vin în Germania varietăţii mâncării, dar şi a băuturilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO