Profesii

Un pachet salarial de invidiat pentru CEO-ul Google: Sundar Pichai va dispune de un pachet de acţiuni în valoare de 380 de milioane de dolari

Un pachet salarial de invidiat pentru CEO-ul Google:...

Autor: Mediafax

01.05.2018, 08:36 110

În această săptămână CEO-ul Google, Sundar Pichai, va putea dispune de un pachet de 353.939 de acţiuni speciale în valoare de 380 de milioane de dolari, pe care le-a primit în 2014 sub un regim special, relatează Bloomberg.

Sundar Pichai în vârstă de 45 de ani care conduce Google din 2015, a primit acţiunile înainte de promovarea sa în funcţia de vicepreşedinte senior al produselor cu un an mai devreme, atunci când a preluat mai multe din responsabilităţile co-fondatorului Larry Page.

Premiul a crescut în valoare, deoarece acţiunile Alphabet Inc. au crescut cu 90% de la data acordării, comparativ cu un avans de 39% al indicelui bursier S&P 500.

De atunci, Sundar a primit încă două granturi de nouă titluri.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a obţinut 2,28 miliarde de dolari când a exercitat 60 milioane de opţiuni, ca parte a ofertei publice iniţiale a companiei în august 2012. Câteva luni mai târziu, acţiunile cu regim special în valoare de 822 de milioane de dolari au fost deţinute de deputatul său Sheryl Sandberg.

În 2016, directorul executiv Tesla, Elon Musk a încasat 1,34 miliarde de dolari, după exercitarea 6,71 milioane de opţiuni care erau pe punctul de a expira, iar în acelaşi an cei doi directori executivi ai Monster Beverage Corp. au obţinut un total de 598 de milioane de dolari datorită creşterii acţiunilor cu 30% pe an, timp de un deceniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO