ZF 24

Ajutorul european oferit săracilor va fi menţinut, afirmă ministrul francez Bernard Cazeneuve

Ajutorul european oferit săracilor va fi menţinut,...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

08.02.2013, 12:34 570

Ministrul francez delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve a dat asigurări vineri că ajutorul oferit săracilor de către Uniunea Europeană (UE), contestat de către Germania, un ajutor ce permite distribuirea de mese unui număr de 18 milioane de europeni, va fi menţinut, relatează AFP.

Întrebat de posturile RMC/BFMTV, la Bruxelles, unde acest punct se află pe ordinea de zi a Consiliului European consacrat bugetului, Cazeneuve a răspuns că "în privinţa fondului social european, vom ajunge la o înţelegere cu privire la menţinerea ajutoarelor destinate celor mai săraci".

Programul european de ajutorare a persoanelor sărace este suspendat, deoarece mai multe ţări, inclusiv Germania, cer încetarea finanţării acestuia cu fonduri comunitare. Berlinul, considerând că aceste plăţi nu au o bază legală, le-a atacat cu succes la Curtea de Justiţie a UE.

În opinia lui Cazeneuve, nu este posibil să îţi imaginezi o Europă care nu întinde "mâna celor care se confruntă cu dificultăţile crizei şi sunt respinşi la marginea societăţii".

"Ne-am exprimat dorinţa ca acest program să continue", iar în acest sens "este necesar să obţină o anvelopă înscrisă în bugetul UE, la titlul de politici comunitare, care să nu poată să fie pusă în discuţie la Curtea de Justuiţie", a declarat ministrul francez.

"Acum este necesar să facem astfel încât nivelul anvelopei acestei politici să fie convenabil, pentru a putea susţine asociaţiile, eventual să o completăm cu mijloace la nivelul politicii naţionale", a adăugat ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO