ZF 24

Cine este Liviu Tudor, investitorul care l-a dus pe vicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bliderberg, la BNR şi în Militari

Cine este Liviu Tudor, investitorul care l-a dus pe...

Autor: Cristi Moga

17.10.2013, 14:19 10631

Vicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg şi una dintre cele mai influente personalităţi politice din lume, a venit ieri la Bucureşti la invitaţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, şi a omului de afaceri Liviu Tudor, preşedintele companiei Genesis Development, pentru a prezida conferinţa organizată de Asociaţia Română pentru Clubul de la Roma cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate.

Astăzi, înainte de evenimentul ce va fi organizat în această după-amiază la BNR, Davignon a acceptat invitaţia lui Liviu Tudor de a vizita proiectul West Gate din cartierul bucureştean Militari, format din cinci clădiri de birouri cu o suprafaţă de 75.000 de metri pătraţi şi trei blocuri cu aproape 1.000 de garsoniere şi apartamente închiriate în special studenţilor.

În proiectul dezvoltat de Liviu Tudor lucrează aproximativ 8.000 de angajaţi ai unor companii ca Dacia Renault, Siemens, Ericsson, WNS, Societe Generale, PPD, Panasonic, Citibank sau Alpha Bank, iar omul de afaceri consideră că vizita lui Davignon de astăzi a fost “o bună ocazie pentru domnia sa de a lua pulsul mediului de business din România”.

Acesta nu este însă singurul proiect imobiliar dezvoltat de Liviu Tudor în Bucureşti, în condiţiile în care investitorul deţine şi proiectul Novo Park din zona Pipera. Prin cele două proiecte, omul de afaceri este cel mai mare proprietar român de birouri, cu un portofoliu de aproximativ 150.000 de metri pătraţi.

După ce a fost implicat în anii 90 în industria telecom şi în cea a uleiurilor, Tudor a intrat după 2000 în imobiliare, unde a transformat fostele platforme industriale IIRUC şi Prefabricate în două dintre cele mai mari centre de afaceri din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO