ZF 24

D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă a PwC în România, a recrutat-o pe Adina Guţiu în poziţia de Counsel, pentru zona de Energie şi Resurse Naturale

D&B David şi Baias, societatea de avocatură...

Autor: Roxana Rosu

07.05.2024, 10:41 373

D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă a PwC în România, a recrutat-o pe Adina Guţiu în poziţia de Counsel, ea urmând să coordoneze practica de Energie şi Resurse Naturale.

”Adina este un profesionist remarcabil, cu experienţă solidă în energie, guvernanţă corporativă, dreptul mediului şi al schimbărilor climatice şi drept imobiliar. Decizia de a se alătura echipei noastre ne bucură foarte mult şi sunt convins că împreună vom consolida şi dezvolta practica D&B David şi Baias în aceste domenii”, a declarat Sorin David, Partener coordonator D&B David şi Baias.

Înainte de a se alătura D&B David şi Baias, Adina Guţiu a lucrat în cadrul mai multor firme internaţionale şi locale de avocatură, precum şi în cadrul Lukoil. În cei 20 de ani de experienţă, ea a acordat consultanţă juridică unor societăţi mari din domeniul petrol şi gaze, în activitatea curentă şi în proiecte de achiziţii, tranzacţii şi proiecte locale şi globale, precum şi altor societăţi, în domeniul guvernanţei corporative şi dreptului imobiliar.

În domeniul energiei regenerabile, a participat în proiecte privind achiziţia şi dezvoltarea proiectelor de energie electrică din surse regenerabile, inclusiv parcuri eoliene şi parcuri fotovoltaice. De asemenea, a acordat consultanţă unor companii multinaţionale şi entităţi publice cu privire la aspecte de dreptul mediului şi schimbărilor climatice pe aspecte de reglementare, gestiune deşeuri, poluare atmosferică, decontaminare, poluare istorică etc.  

În ultimii ani D&B a asistat companii mari din domeniu, precum OMV Petrom, Power Purchase Corporation (Greece), Complexul Energetic Oltenia, Hidroelectrica, Electrica, KMG Rompetrol, Energobit. De asemenea, firma de avocatură asistă în mod curent companii industriale precum Bosch Automotive, Kronospan Trading, Rombat în legătură cu accesarea diferitelor scheme de ajutor de stat în domeniul energetic.

D&B David şi Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România şi este parte din reţeaua internaţională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3.000 de avocaţi în peste 90 de ţări. Echipa D&B David şi Baias este alcătuită din 50 de avocaţi (dintre care 7 parteneri).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO