ZF 24

Digi Communications anunţă că se pregăteşte pentru lansarea serviciilor în Belgia din această vară. Acţiunile cresc cu 7% la Bursa de Valori Bucureşti

Digi Communications anunţă că se pregăteşte pentru...

Autor: Liviu Popescu

17.05.2024, 15:38 1576

Operatorul de telecomunicaţii Digi (simbol bursier DIGI), companie listată la Bursa de Valori Bucureşti fiind controlată de antreprenorul Zoltan Teszari, şi-a deschis sediul central din Bruxelles şi pregăteşte astfel intrarea pe piaţa din Belgia din această vară, potrivit unui comunicat de presă. 

La ora redactării acestei ştiri acţiunile DIGI se apreciază cu 7% la bursa locală, la 63,2 lei, pe tranzacţii de 4 mil. lei, ca reacţie pozitivă a investitorilor la acest anunţ cât şi la cel cu privire la includerea în indicii MSCI din 31 mai 2024. 

Digi devine astfel cel de-al patrulea jucător de telecomunicaţii din Belgia. În urma licitaţiei organizate în iunie 2022 de Institutul Belgian pentru Servicii Poştale şi Telecomunicaţii (BIPT), prin intermediul unui joint-venture cu Citymesh NV, parte a grupului Cegeka, Digi a câştigat drepturile de utilizare a unor frecvenţe din spectrul mobil, care vor permite construirea unei noi reţele de comunicaţii fixe şi mobile.

La evenimentul de inaugurare a sediului subisidiarei DIGI Belgia au participat doamna Petra de Sutter - Viceprim-Ministrul Guvernului Federal Belgian, Mitch de Geest, Director General Citymesh, Valentin Popoviciu, Director Executiv al Grupului DIGI, Jeroen Degadt, Director General DIGI Belgia, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, jurnalişti, precum şi numeroşi invitaţi de marcă la nivel european. 

DIGI Belgia se află în etapa de construcţie şi punere în funcţiune atât a reţelei de fibră optică, cu peste 60 de mii de case (HP - Homes Passed) deja acoperite în Bruxelles, cât şi a reţelei mobile 4G şi 5G, prognozată să atingă un număr de 4500 site-uri mobile în următorii ani. 

Digi are o capitalizare bursieră de 6,4 mld. lei. La nivel local, acţiunile DIGI sunt incluse în BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti, care urmăreşte performanţa celor mai lichide companii, precum şi în indicii BET-TR, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN, BET-BK, BET Plus şi ROTX. De la 31 mai acestea vor fi incluse în indicii de referinţă dedicaţi pieţelor de frontieră ai MSCI.

În 2024, acţiunile Digi Communications s-au apreciat cu 45%. Spre comparaţie BET are plus 12%.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels