ZF 24

Evolio lansează tableta Evotab HD cu ecran de 7 inchi

Evolio lansează tableta Evotab HD cu ecran de 7 inchi

Autor: Laurentiu Cotu

15.04.2013, 13:22 1303

Evolio, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de tablete din România, a lansat tableta Evotab HD, cu display HD de 7 inchi şi procesor dual core de 1,5 Ghz. Noua tabletă are o greutate de 330 de grame, o grosime de 9,3 mm, iar display-ul HD oferă o rezoluţie de 1024x600 pixeli.

Prin interfaţa HDMI, tableta poate fi conectată la un televizor sau la alte dispozitive compatibile. Evolio Evotab HD dispune de sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean şi de o memorie de stocare de 1 GB RAM. Memoria internă este de 8 GB, extensibilă la 32 GB prin card microSD. Noua tabletă Evotab HD este disponibilă pentru precomenzi pe site-ul companiei Evolio, la un preţ de 479 de lei, urmând ca din a doua jumătate a acestei luni să fie disponibilă în toate magazinele de retail din ţară.

‘’În România utilizatorii preferă din ce în ce mai mult tabletele Android, care au ajuns în primul trimestru din acest an la o cotă de piaţă de peste 80%. În cadrul tabletelor Android modelele de 7 inch se bucură de cea mai mare popularitate, cu o cotă de piaţă de peste 50%", a declarat Liviu Nistoran, CEO Evolio.
Compania Evolio urmăreşte în acest an dublarea cifrei de afaceri, ţintind o valoare de 8 milioane de euro, faţă de 4 milioane de euro anul trecut, conform unor informaţii anterioare. În 2013 piaţa tabletelor îşi va continua trendul ascendent şi la nivelul întregii pieţe se vor comercializa peste

300.000 de unităţi, conform estimărilor companiei. Anul trecut românii au cumpărat 540.000 de laptop-uri şi circa 150.000-160.000 de tablete PC. Evolio concurează pe piaţă atât cu jucători locali (Allview, E-boda, Serioux), cât şi cu giganţii internaţionali (Apple, Samsung, Acer, Asus sau HP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO