ZF 24

​Florin Godean, Adecco: Am fost în sate din Vaslui cu oameni asistaţi social, niciunul nu a vrut să se angajeze. Oamenii nu vor să muncească

​Florin Godean, Adecco: Am fost în sate din Vaslui cu...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.03.2016, 14:24 14363

România este o ţară puţin interesantă pentru forţa de muncă, iar oamenii nu sunt dornici să se angajeze, spune Florin Godean, country manager Adecco, cea mai mare firmă de recrutare de forţă de muncă în regim temporar, în cadrul evenimentului HR Trends 2016, organizat de ZF.

„Cererea de resurse umane este mult mai mare decât oferta pe care o găsim. Am fost în sate din Vaslui cu 400 de oameni asistaţi social, niciunul nu a vrut să se angajeze, chiar dacă beneficiile erau destul de ridicate. Oamenii nu vor să muncească”, a declarat Florin Godean.

Alte declaraţii făcute de Florin Godean:

Adecco a încheiat anul 2015 cu 70 mil. euro în România. Am deschis două birouri, la Constanţa şi Târgu Mureş, ceea ce înseamnă că piaţa se dezvoltă. Am avut 9.000 de angajaţi anul trecut, iar anul acesta estimăm să ajungem la 11.000 de angajaţi temporari.

În perioada 2011-2013, România a pierdut aproximativ 2 milioane de oameni din populaţia activă, oameni care au plecat să lucreze în ţări mai dezvoltate.

La nivelul României, vorbim despre o mobilitate locală, adică aducem din Moldova în vest, de exemplu.

Un angajat român cu salariul minim primeşte în jur de 900 de lei. Ar fi foarte bine ca salariul minim să crească la 2.000 sau chiar la 4.000 de lei.

Ca ţară, suntem puţin interesanţi pentru forţa de muncă. Din 109 ţări, România se află pe locul 52 din punctul de vedere al atractivităţii.

Trebuie luate mai multe măsuri de consolidare şi maturizare a pieţei muncii: stimularea creşterii demografice, stimularea imigrării selective (talent attraction) şi corelarea educaţiei cu piaţa muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO