Bănci și Asigurări

Nici până acum nu s-au curăţat bilanţurile băncilor: APS şi BERD au cumpărat un portofoliul de credite neperformante de 400 mil.euro din România de la sucursala din Grecia a Piraeus Bank

Nici până acum nu s-au curăţat bilanţurile...

Autor: Roxana Rosu

13.05.2024, 09:43 1794

APS Group, companie de gestionare a activelor din Europa Centrală şi de Est, a achizitionat, împreună cu BERD, o participatie într-un portofoliu de circa 1.800 de credite subperformante şi neperformante garantate cu depozit colateral imobiliar în România, precum şi credite negarantate, valoarea tranzacţiei fiind de aproximativ 400 de milioane de euro.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a finanţat 30% din portofoliu, în timp ce APS a asigurat finanţarea rămasă din fondurile proprii şi conturile gestionate. APS Investments este implicată în această tranzacţie din februarie 2023

„Proiectul Delta reprezintă cel mai mare portofoliu de credite neperformante tranzacţionat în România în ultimii 4 ani. Ne bucurăm că am putut susţine BERD, precum şi filiala proprie de investiţii prin această oportunitate strategică, consolidânu-ne astfel portofoliul de active corporative”, a declarat Radu Dobre, CEO APS România. 

Acest portofoliu a fost achiziţionat de la sucursala din Grecia a Piraeus Bank, care a finalizat cu succes această tranzacţie, marcând o mişcare strategică în strategia lor de dezinvestire. 

„Suntem mândri că am finalizat tranzacţia Proiectul Delta, o realizare semnificativă în una dintre pieţele noastre principale”, a declarat Martin Machoň, CEO & proprietar APS Group. „Colaborarea dintre BERD şi APS a fost esenţială pentru gestionarea acestei tranzacţii complexe.”

APS este un investitor şi administrator de credite neperformante activ în 15 ţări. APS gestionează în prezent peste 100 de portofolii de credite neperformante, cu o valoare nominală totală de peste 11 miliarde de euro.

APS România a fost înfiinţată în 2007, operează în prezent cu 250 de angajaţi, iar în 2022, veniturile sale au fost de peste 7 milioane euro.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO