ZF 24

Porsche România livrează 300 de staţii de încărcare pentru maşini electrice în valoare de 5 mil. euro către Eldrive România

Porsche România livrează 300 de staţii de încărcare...

Autor: Bogdan Alecu

28.03.2024, 14:57 153

Eldrive România şi MOON Power, parte a Porsche România, importatorul general al mărcilor Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Skoda, Das WeltAuto, au semnat un contract în valoare de peste 5 mil. euro, pentru staţii de încăcare. Astfel, pe parcursul anului 2024, Eldrive România comandă mai mult de 300 de staţii de încărcare pentru maşini electrice de la MOON Power. Aceste staţii vor fi montate pe tot teritoriul României, cu scopul de a creşte calitatea şi densitatea reţelei de încărcare Eldrive.

„Serviciile de încărcare EV de la Eldrive România vor acoperi integral teritoriul ţării, în 2024, iar calitatea staţiilor şi fiabilitatea lor sunt elemente cheie pentru utilizatori”, a declarat Camelia Popescu, Country Manager Eldrive în România.

Staţiile comercializate sub marca MOON Power sunt produse de Alpitronic (Italia) şi sunt aduse în ţară de cel mai mare importator de automobile de pe plan local: Porsche România, importatorul mărcilor Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Skoda, Das WeltAuto.

În doar câteva luni, Eldrive a devenit cel mai mare client MOON Power din România. Eldrive instalează şi operează astfel de staţii din 2023. Ce a început ca un proiect pilot, anul trecut, se extinde acum la nivelul întregii ţări.

Staţiile vor fi şi mai uşor de recunoscut decât până acum pentru că, mai nou, vin direct din fabrică vopsite în culoarea albastru specifică Eldrive.

„Porsche România, prin brandul MOON Power, arată cât de importantă a devenit electromobilitatea în grupul nostru auto. Nu numai că avem deja peste 180 de puncte de încărcare instalate la toţi distribuitorii noştri de autovehicule, dar alături de companiile puternice care oferă servicii de încărcare în România, cum este Eldrive, aceste staţii vor fi peste tot unde au nevoie clienţii noştri: în centre comerciale, benzinării, clădiri de birouri şi zone rezidenţiale”, a declarat Brent Valmar, Director General Porsche România.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a semnat la începutul anului 2024 un împrumut de 40 milioane euro cu compania austriacă Eldrive Holding, controlată de investitori bulgari, pentru instalarea a 8.472 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice (VE) în Bulgaria, Lituania şi România în următorii trei ani.

Eldrive Holding urmează să investească în total aproximativ 146 milioane euro în instalarea a 4.376 de staţii de încărcare noi pentru maşini electrice în România, 2.575 în Lituania şi 1.530 în Bulgaria. Compania are peste 1.200 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice în cele trei ţări.

Investitia este susţinută de programul InvestEU, care îşi propune să atragă investiţii suplimentare în valoare de peste 372 miliarde euro între 2021 şi 2027, în tranziţia verde, competitivitate, inovare şi infrastructură durabilă.

Proiectul va sustine obiectivele Planului verde al UE de a avea un milion de staţii de încărcare publice pentru vehiculele electrice şi staţii de combustibil alternativ în cele 27 de state membre până în 2025.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO