ZF 24

Rexit: Organizaţia Re>patriot îi cheamă pe românii din Marea Britanie înapoi în ţară." Cu bani puţini sau mulţi, încă pot fi lansate businessuri în ţară care să permită unei familii un trai decent şi economisire pentru viitor"

Rexit: Organizaţia Re>patriot îi cheamă pe românii...
26.06.2016, 15:35 5461

Organizaţia Re>patriott, parte din Romanian Business Leaders, spune românilor care lucrează în Marea Britanie că se pot întoarce în ţară, unde pot să înceapă o afacere sau să găsească unb job decent. RBL-Romanian Business Leaders este o organizaţie susţinută de mai mulţi antreprenori români, care încearcă să devină o voce în România, principalul susţinător al acestei organizaţii este Mihai Marcu, prorprietarul MedLife.

"România se schimbă, Europa se schimbă, timpurile se schimbă. Re>patriot este alături de românii care trăiesc şi profesează în Marea Britanie. Ne dăm seama că evenimentele ultimelor 24 de ore provoacă îngrijorări atât la nivel profesional cât şi personal."

De aceea, Re>patriot doreşte să îi asigure pe românii noştri plecaţi în Marea Britanie de faptul că România are nevoie de fiecare român al său care a învăţat ce e munca adevarată şi care ştie să adauge valoare prin ceea ce face. Business-urile din România au nevoie de românii cu experienţă din străinătate pentru a se dezvolta. Totodată, încurajam românii din diaspora să evalueze foarte serios opţiunea de a investi în România. Cu bani puţini sau mulţi, încă pot fi lansate businessuri în ţară care să permită unei familii un trai decent şi economisire pentru viitor.

În acelaşi timp însă, Re>patriot face eforturile necesare pentru ca găsirea unui loc de muncă adecvat în România să nu mai reprezinte un motiv pentru a rămane în străinătate. În octombrie vom lansa  platforma de jobs dedicată românilor din diaspora; în paralel am început să dezvoltăm un mecanism de matching între investitorii care au locuri de muncă vacante şi românii din diaspora interesaţi să se relocheze şi să se recalifice. Tototdată, încurajăm autorităţile locale să investească şi să acceseze forţa de muncă şi capitalul de cunoştinţe existent în diaspora.

România se schimbă şi credem că schimbarea va fi mult mai profundă dacă românii aflaţi în afara graniţelor se vor întoarce acasă cu dorinţa de a contribui la binele lor şi al românilor în general. 

Despre Re>Patriot

Re>patriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat iniaţiat în urmă cu un an de peste 30 de lideri din business-ul românesc, antreprenori şi executivi de top, conduşi de Marius Bostan, membru RBL, actualmente Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Participarea acestora se face pe bază de voluntariat cu scopul de a oferi inspiraţie şi consiliere românilor plecaţi care vor să revină în România.

Re>Patriot îşi propune să susţină românii care doresc să revină în ţară, cu informaţii şi consiliere pentru acces rapid la oportunităţile din România. Pentru că în egală măsură, România are nevoie de expertiza şi experienţa lor. Proiectul se adresează în acelaşi timp şi românilor care sunt de mult timp în străinătate şi doresc să rămână acolo, dar sunt interesaţi să pornească o afacere şi să fructifice oportunităţi în ţară, transferând în România bunele practici dobândite în ţara adoptivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO