ZF 24

Salariu de bancher: Şeful Unicredit Bank câştigă până la 10,8 mil. euro anul acesta. Andrea Orcel tocmai a primit un nou mandat la conducerea grupului italian. El a orchestrat fuziunea dintre UniCredit Bank Romania şi Alpha Bank Romania, care va duce banca italiană pe locul 3 în piaţă

Salariu de bancher: Şeful Unicredit Bank câştigă...

Autor: Roxana Rosu

21.04.2024, 18:49 10857

Andrea Orcel, CEO Unicredit Bank, a primit un nou mandat de 3 ani la conducerea băncii italiene, cu o remuneratie fixă de 3,6 milioane euro, care poate ajunge la 10,8 milioane euro dacă obiectivele de business sunt depăşite, potrivit Reuters.

Din pozitia detinută,  Andrea Orcel s-a implicat active în negocierile dintre Unicredit şi grupul elen Alpha Services and Holdings, care deţine Alpha Bank, în privinta tranzactiei dintre cele două bănci. Fuziunea va duce la crearea celei de-a treia bănci din piaţa din România din punct de vedere al activelor totale, cu o cotă de piaţă combinată de 12%.

Actionarii UniCredit au votat vineri în proportie de 68,8% pentru aprobarea noului mandat şi a politicii de remunerare, care îl face pe Andrea Orcel unul dintre cel mai bine plătiti bancheri.  Principalii investitori ai grupului italian sunt administratorul american de fonduri BlackRock şi compania germane de asigurări Allianz.

"Am făcut progrese excelente în ultimii trei ani, dar călătoria noastră de transformare nu s-a încheiat . Vom continua procesul. Aceasta este cultura pe care vreau să o răspândesc la toate nivelurile grupului nostru în timpul celui de-al doilea mandat de director general", a declarat Andrea Orcel.

 Fostul ministrul italian al Economiei, Pier Carlo Padoan a fost numit preşedinte al Consiliului de Administratie al băncii.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO