ZF 24

Start-up-ul local Youni şi-a bugetat investiţii de 100.000 de euro în regiunea Olteniei. La început de octombrie deschide un hub educaţional la Craiova

 Start-up-ul local Youni şi-a bugetat investiţii de...

Autor: Ioana Niţă

27.09.2023, 18:02 218

Start-up-ul edtech Youni, care a dezvoltat platforma younichoice.com prin care ajută elevii să îşi gasească facultatea potrivită în străinătate, va deschide un hub educaţional la Craiova pe data de 6 octombrie. Acesta este cel de-al doilea hub educaţional deschis de Youni după cel din Bucureşti, start-up-ul având în plan să investească în total 100.000 de euro în următoarele 12 luni în regiunea Olteniei. Până în prezent, Youni a investit pe piaţa din România peste 800.000 de euro.

"Suntem extrem de încântaţi să aducem Youni în Craiova şi să sprijinim tinerii talentaţi din Oltenia în călătoria lor educaţională şi profesională. Vom oferi prin acest hub educaţional resurse şi sprijin de calitate pentru a-i ajuta să-şi dezvolte potenţialul şi pentru a-şi continua studiile la universităţile cele mai potrivite", a declarat Bogdan Dincă, coordonator al hub-ului Youni din Craiova.

Anual, din Craiova pleacă la studii în afara ţării, dar şi în tabere de vară şi alte proiecte educaţionale peste 100 de elevi iar, în total, din regiune (judeţele Mehedinţi, Olt, Gorj şi Vâlcea) peste 200 de copii.

Hub-ul Youni din Craiova va oferi elevilor de liceu din regiune nu doar acces la mentori care să îi ajute să îşi definească mai bine alegerile pentru etapa universitară, dar şi la workshop-uri, conferinţe, hackathon-uri şi alte activităţi extracurriculare din sfera educaţională. Mai mult, tinerii vor avea în hub-ul Youni acces la spaţii dedicate unde să poată lucra la proiectele personale, să înregistreze podcast-uri sau să discute cu consilieri şi mentori Youni de oriunde din ţară.

Unul dintre obiectivele principale ale hub-ului Youni din Craiova este de a oferi tinerilor un spaţiu sigur şi sprijin pentru a-şi atinge potenţialul maxim în ceea ce priveşte accesul la universităţi internaţionale şi de a oferi consiliere în alegerea celei mai potrivite opţiuni de continuare a studiilor tinerilor din Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi.

Evenimentul oficial de deschidere a hub-ului educaţional Youni din Craiova va avea loc pe data de 6 octombrie, la Hotel Ramada, unde sunt aşteptaţi peste 300 de elevi şi părinţi din oraş, dar şi din judeţele din jur. Ulterior, fiecare elev va putea vizita hub-ul Youni şi va putea participa la activităţi şi programe de mentorat ce vor fi organizate în noul spaţiu.

Start-up-ul Youni a fost înfiinţat de Andrei Nicolae în 2017, iat până acum peste 14.000 de elevi şi studenţi au beneficiat de serviciile sale. Per total, Youni a atras până în prezent investiţii în valoare totală de 1,2 milioane de euro, principalul investitor fiind Early Game Venture (EGV), la care s-au alăturat şi Simple Capital, dar şi business angels cu experienţă în tech.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO