ZF 24

Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede: Diferenţa dintre un portofoliu de acţiuni şi un portofoliu de criptomonede

Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede: Diferenţa...

Autor: Alex Ciutacu

23.01.2018, 17:35 340

Trading-ul pe piaţa de 500 de miliarde de dolari a criptomonedelor necesită în primul rând „managementul emoţiilor”, o doză mare de răbdare, toleranţă la risc, cunoştinţe macroeconomice şi analiză tehnică a graficelor.

Unii specialişti sunt de părere că analiza graficelor este importantă, însă nu la fel de relevantă ca şi în cazul pieţei bursiere, deoarece volatilitatea este mult mai ridicată şi piaţa este mult mai sensibilă.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

„O monedă nou lansată oferă doar promisiunea că va fi utilizată în mai multe moduri. Investiţia în criptomonede nu reprezintă achiziţie de acţiuni”, a spus Mihai Teodosiu, fondator al IntelDev Technologies, companie care se ocupă cu educaţie în domeniul criptomonedelor şi al blockchain-ului. 

Dacă în cazul investiţiilor pe piaţa bursieră există multe reglementări şi diferite instituţii care garantează siguranţa investiţiei, în cazul criptomonedelor nu există garanţii, de aceea este foarte importantă o analiză temeinică înainte de a investi.

„Nu investiţi decât bani pe care vă permiteţi să îi pierdeţi”, a adăugat acesta. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO