ZF 24

Ultima şedinţă pe piaţa valutară din 2015: cum se prezintă leul pe piaţa interbancară în această dimineaţă

Ultima şedinţă pe piaţa valutară din 2015: cum se...

Autor: Liviu Popescu

31.12.2015, 11:58 284

Cursul leu-euro afişa în această dimineaţă în jurul orei 10:00 un nivel de 4,52 de lei pe piaţa interbancară, în condiţiile în care ieri BNR anunţase o referinţă de 4,5285 lei, în scădere uşoară faţă de şedinţa precedentă.

Dolarul american a scăzut uşor în această dimineaţă pe interbancar, la 4,13 lei. Ieri, BNR cotase moneda americană la 4,14 lei.

“Euro a scăzut ieri ca un posibil semnal că interesul de cumpărare a perechii se estompează. A fost prima sesiune din ultimele două săptămâni în care moneda românească s-a tranzacţionat sub presiuni clare de apreciere. Astfel, ne aşteptăm ca leul să devină mai puternic în perioada urmatoare, cu un prim test la nivelul de 4,50/euro”, scriu analiştii de la ING Bank într-o notă de studiu.

Ei adaugă totuşi că acest prag este improbabil să fie atins astăzi având în vedere interesul redus al participanţilor la piaţă de a lua poziţii noi înaintea vacanţei de Revelion.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO