ZF Live

VIDEO ZF Live. Ce înseamnă leadership în lumea digitală: ”Firmele care sunt maestre în capabilităţile digitale, în leadership digital, sunt cu 26% mai profitabile decât celelalte”

Autor: Dragoş Dinu

17.10.2017, 11:13 650

Lumea trece în acest moment printr-o revoluţie, a patra revoluţie industrială, iar în Uniunea Europeană există deja dezbateri pentru a reglementa robotul ca persoană, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Cosmina Coman, managing director Learning Pro.

”Ştiu că sună ciudat, dar înspre asta ne îndreptăm. Atâta timp cât inteligenţa artificială învaţă din date, nu mai este nevoie neapărat de un control al omului, putem doar să îl supraveghem”.

Cosmina Coman a spus despre digitalizare că înseamnă eficientizarea proceselor actuale. „Roboţi care vorbesc între ei vor fi din ce în ce mai optimizaţi. Deja există softuri care detectează emoţia din glas. Trebuie să înţelegem ce oportunităţi oferă tehnologia, este vorba despre serviciile cloud, Internet of Things, inteligenţa artificială. Toate acestea reprezintă oportunităţi”.

Pe lângă noile tehnologii, precum inteligenţa artificială, serviciile cloud şi Internet of Things (IoT), companiile au nevoie şi de o conducere digitalizată, sau în termeni specifici Digital Leadership.

„Digital Leadership înseamnă, în primul rând, înţelegerea a ceea ce sunt oportunităţile şi tehnologia, să îţi asumi riscuri, să iei o decizie dacă eşti 40% sigur că este corectă.  Liderul digital actual lucrează în reţele, se bazează pe crowdsourcing, nu se mai bazează strict pe viziunea lui”.

„Există studii care spun că firmele care sunt maestre în capabilităţile digitale, dar şi în Leadershipul Digital,  sunt cu 26% mai profitabile decât celelate companii, acesta este răspunsul la ceea ce câştigăm”.

Cosmina Coman a spus că digitalizarea ajută la transformarea modelului de business. „Practicile de comunicare intraorganizaţionale vor fi în continuare necesare, chiar dacă există roboţi care fac treaba mai bine decât oamenii. În acelaşi timp va fi nevoie de o înţelegere mai bună a capacităţilor tehnologice de către oamenii din business, dar şi înţelegera mediului de afaceri de către oamenii din IT. Cele două segmente de abilităţi vor trebui dezvoltate de fiecare parte dintr-o organizaţie”.

Din perspectiva internă, după cum a spus Cosmina Coman, „middle managementul” poate fi, la un moment dat, cea mai mare barieră în calea transformării digitale a organizaţiilor. „La ora actuală toată lumea îşi propune transformarea digitală. Experienţa digitală înseamnă să te pui în locul clientului cu adevărat şi să îndeplineşti aşteptările nespuse ale acestui client digital”.

 Pe data de 23 octombrie, în Bucureşti, Ziarul Financiar va organiza împreună cu Learning Pro, firmă care oferă organizaţiilor servicii de consultanţă şi training-uri, conferinţa Digital Leadership – Cum să fii lider în era digitală?. Conferinţa va fi structurată pe trei paneluri, este vorba de digital citizan, digital employer şi digital customer.

„În urma acestui eveniment, ne propunem, în primul rând, ca liderii de business să extragă si să împărtăşească practicile pe care le aplică ei la ora actuală la nivel de Leadership Digital. Aceste aptitudini de leadership digital nu se rezumă la abilităţi tehnologice sau la a transfera şi implementa tehnologii, ci la cum se imprimă schimbarea de mentalitate într-o organizaţie. Ne propunem ca audienţa să plece de la acest eveniment cu inspiraţie”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO