ZF News

Vodafone România lansează în premieră pe piaţa locală servicii de voce prin reţeaua de date 4G

Vodafone România lansează în premieră pe piaţa...

Autor: Adrian Seceleanu

05.11.2014, 11:48 1323

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat pe piaţa locală tehnologia VoLTE (Voice over LTE), care le permite utilizatorilor care deţin smartphone-uri compatibile să realizeze apeluri de voce prin reţeaua de date 4G, având acces astfel la o calitate îmbuntăţită a serviciilor de voce & date, conform reprezentanţilor companiei.

“VoLTE reprezintă o îmbunătăţire semnificativă a serviciilor. Anterior vocea şi datele erau două servicii separate pentru că atunci când un utilizator intra pe internet folosea reţeaua 4G dar imediat ce dădea sau primea un telefon experienţa se schimba pentru ca telefonul trecea automat înapoi la reţeaua 3G, şi brusc întreaga experienţă scădea la nivelul 3G. VoLTE schimbă acest lucru”, a declarat în cadrul conferinţei Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România.

România este una dintre primele ţări din Europa în care este lansată această tehnologie, a declarat Andrea Rossini, director comercial pe segmentul business al companiei. “Suntem primul operator din România, şi unul dintre primii din Europa care lansează VoLTE, care aduce o experienţă interactivă mai bună, o calitate mai bună a vocii”, a spus Rossini.
Momentan tehnologia VoLTE este compatibilă cu trei modele de smartphone-uri, produse de Samsung, Huawei şi Sony.

Accesul la această tehnologie este gratuit.

În prezent reţeaua 4G a Vodafone acoperă 81% din populaţia urbană şi 45% din întreaga populaţie a României, au precizat reprezentanţii companiei de telefonie mobilă.

Vodafone are aproximativ 8 milioane de clienţi, principalii săi competitori pe piaţa locală fiind Orange şi Telekom.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO