ZF Private health

ZF Private Health. Zoltán Madaras, fondatorul reţelei Dora Optics din Mureş: Am pornit businessul cu banii din bursa de student. Avem astăzi energia necesară şi medici tineri cu care putem să ne lărgim activitatea medicală

29.03.2024, 00:07 Autor: Georgiana Mihalache

Dora Optics s-a extins în 2024 printr-un spital în Târgu-Mureş, o investiţie de 5,5 mil. euro din fonduri proprii Planurile pentru extindere vizează intrarea pe mai mule specialităţi medicale, fiind o unitate multidisciplinară Brandul medical mai numără o reţea de 12 magazine de optică şi clinici în mai multe judeţe - Mureş, Harghita, Cluj şi Sibiu.

Dora Optics a pornit în 2008, în Reghin, judeţul Mureş, de la specializarea în domeniul oftalmologiei a medicului fondator Zoltán Madaras, iar în prezent are sub umbrela brandului şi un spital nou deschis în Târgu-Mureş, după o investiţie de 5,5 mil. euro. Planurile de extindere continuă pentru reţeaua medicală, bazate pe echipa tânără de medici care s-a format în jurul businessului.

„Scânteia de la care am pornit businessul a fost în 2008, pe vremea rezidenţiatului, când eu m-am gândit că ar trebui să-mi desfăşor activitatea medicală de oftalmologie într-un cabinet propriu, unde să oferim pacienţilor servicii integrate de oftalmologie, de la optică la consultaţii medicale şi la investigaţii. Am pornit ca optică şi cabinet modest în Reghin şi de acolo, încet şi cu multă muncă, ne-am dezvoltat, am deschis mai multe cabinete oftalmologice şi mai multe puncte de lucru de optică“, a povestit medicul Zoltán Madaras în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Ulterior, în 2013, investiţiile au continuat şi au acoperit deschiderea unor săli de operaţii, în dezvoltare directă şi cu echipa de medici. Fondatorul Dora Optics mai adaugă şi rolul afacerii de familie în creşterea propriului business. „Am primit de la statul român burse pe timpul studenţiei. Din bursele mele de merit în Facultatea de medicină, pe care le-am tot adunat, şi din banii din jobul de student din Statele Unite am pornit primul cabinet de oftalmologie. Însă trebuie menţionat şi rolul afacerii de familie, părinţii mei fiind medici, exista o clinică care totuşi ne-a oferit suport ca infrastructură“, a mai spus Zoltán Madaras.

Investiţia de 5,5 mil. euro în noul spital deschis în martie 2024 a fost realizată din fonduri proprii, iar majoritatea banilor au mers în clădire. Motivul pentru acest lucru a fost planul pe termen lung al antre­pre­no­rului de a dezvolta şi mai mult activitatea.

„Creşterea numărului de pacienţi deserviţi, a numărului de operaţii efectuate a dus la necesitatea de a face investiţia în spital. Dintr-un cabinet am avansat la o sală de operaţie, nu mai era suficient de mare. Un pas îl aduce pe următorul şi necesitatea aceasta de a avansa a dus la acest spital. Pacienţii în 2024 trebuie să aibă un lift, să acceseze sala de operaţie. Pacienţii trebuie să poată opta pentru anestezie generală“, a mai adăugat Zoltán Madaras.

Spitalul numără trei săli de operaţie, dintre care două pentru oftalmologie şi una pentru restul specialităţilor, cu ambulatoriu de specialitate şi saloane pentru spitalizări de zi.

„Încă mai avem capacitatea să ne extindem, avem energia necesară şi avem medici tineri cu care putem şi dorim să ne lărgim activitatea medicală şi ca reţea de optică“.

Circa 3.500 de pacienţi au ajuns în 2023 în sălile de operaţie ale Dora Optics, iar numărul de pacienţi care au ajuns în ambulatoriu a ajuns la nivelul câtorva zeci de mii, potrivit antreprenorului. Tot anul trecut, circa 7.000 de ochelari au fost realizaţi în magazinele de optică.

„Pentru mine, cel mai important e să meargă bine operaţiile. Eu personal am efectuat peste 2.500 de operaţii anul trecut. Este o responsabilitate imensă, fiecare caz în sine trebuie să meargă bine“, a concluzionat Zoltán Madaras.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria