ZF România 100 de ani de business

Conferinţa „România 100 ani de business. 100 de idei să creştem mai departe“. Fără forţă de muncă, România nu poate juca pe scena economică a Europei

Antreprenori, bancheri şi consultanţi au discutat în cadrul conferinţei „România 100 ani de business“ despre ce soluţii sunt pentru dezvoltarea României în viitor.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.05.2018, 00:07 409

♦ Lipsa forţei de muncă rămâne principala ameninţare a creşterii economice a României, iar antreprenorii spun că autorităţile trebuie să se concentreze mai mult pe educarea tinerilor rămaşi în ţară şi pe integrarea lor în câmpul muncii decât pe încercările de a-i atrage înapoi ce cei plecaţi în străinătate.

Aceasta este una dintre concluziile primei conferinţe din seria de evenimente „România 100 ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“, de la Braşov, organizată de ZF cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă şi audit EY.

 Turneul prin care ZF vrea să găsească 100 de idei pentru dezvoltarea sustenabilă a României în viitor va continua în acest an în cele mai mari oraşe din ţară. 

„Pe termen mediu şi lung forţa de muncă va fi principala problemă. Un studiu al Băncii Mondiale arată că până în 2050, România va avea sub 1,7 milioane de oameni în câmpul muncii. Într-o ţară utopică, în care roboţii ne vor servi cafeaua şi nimeni nu va munci, societatea ar funcţiona chiar şi în acest mod, dar nu vom putea face producţie, nu vom juca pe scena economică a Europei“, a spus în cadrul conferinţei Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, a doua cea mai mare bancă din România după active.

Ideea este susţinută şi de Alex Milcev, partener şi lider al departamentului de asistenţă fiscală şi juridică în cadrul EY România, care spune că „dacă există vreo problemă care să pericliteze creşterea economică a României şi a companiilor, aceasta este lipsa forţei de muncă bine calificate“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO