ZF Transilvania

Primăria Iaşi investeşte 24,4 mil. lei în amenajarea unui parc pe o suprafaţă de peste 6 hectare

Primăria Iaşi investeşte 24,4 mil. lei în amenajarea...

Autor: Laurentiu Cotu

14.05.2024, 17:26 152

Primăria Iaşi a demarat un proiect de investiţii de 24,4 mil. lei (4,9 mil. euro), TVA inclus, finanţat din bugetul local, pentru amenajarea unui parc pe o suprafaţă de aproximativ 6,4 hectare în zona cartierului Tătăraşi. Până în prezent, primăria Iaşi a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a parcului Ciurchi, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 31 mai. Firma sau asocierea de firme câştigătoare vor avea la dispoziţie trei luni pentru proiectarea lucrărilor şi 33 de luni pentru executarea acestora.

’’Suprafaţa totală de teren studiată este de 63.769 metri pătraţi, din care spaţiile verzi vor reprezenta 57.877 de metri pătraţi, locul de joacă 1.060 de metri pătraţi, iar drumurile, trotuarele şi aleile de acces 4.130 de metri pătraţi. Vor fi plantaţi peste 120 de arbori, 1.000 de arbuşti, iar suprafaţa cu gazon va ajunge la circa 56.000 de meri pătraţi. Vor fi montate bănci, mese de şah, echipamente sportive, de joacă şi fitness, coşuri de gunoi, pergole, terenuri de sport, echipamente pentru parc dedicat câinilor’’, a spus Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Proiectul prevede inclusiv integrarea în arealul parcului a unui monument dedicat victimelor Holocaustului, precum şi realizarea unui sistem de iluminat ambiental şi arhitectural, a unui sistem de irigare şi a unui sistem pentru evacuarea apelor pluviale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO