Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Elvira Bădescu a deschis propriul centru educaţional, Smart Kids Academy, după o experienţă de peste zece ani în învăţământ

19.04.2024, 00:06 Autor: Mădălina Dediu Panaete

Centrul educaţional Smart Kids Academy se află în sectorul 6 al Capitalei şi are în prezent două grupe Printre planurile de dezvoltare ale antreprenoarei se află şi găsirea unui spaţiu mai mare, dar şi dezvoltarea unui lanţ de centre educaţionale.

Elvira Bădescu are o experienţă de peste zece ani în învăţământ, iar din toamna anului trecut, după programul la Şcoala Gimnazială 197, acolo unde lucrează, îşi continuă pasiunea pentru educaţie în propriul său proiect antreprenorial, Centrul Educaţional Smart Kids Academy din zona Drumul Taberei din sectorul 6 al Capitalei. 

„Centrul nostru educaţional oferă Before, School After School, efectuarea temelor, lucru suplimentar. Avem şi ore de opţional cum ar fi dans, pictură, limbi străine, (germană, engleză), cursurile de dezvoltare personală şi clubul de lectură pe care îl desfăşurăm în centrul nostru“, a povestit Elvira Bădescu în cadrul emisiunii ZF Afaceri de la Zero.

Deşi pasiunea a urmat-o în fiecare pas pe care l-a întreprins pentru a deschide centrul educaţional, antreprenoarea spune că a fost şi plin de provocări să deschizi un astfel de centru. „În privinţa autorizaţiilor am fost sprijinită de un avocat care s-a ocupat de partea aceasta. Aşteptarea a fost destul de grea şi de provocatoare, dar cu încredere am reuşit să obţinem toate avizele de care avem nevoie pentru a deschide centrul“, a mai spus ea. Elvira Bădescu consideră că pentru a dezvolta o astfel de afacere ai nevoie de pasiune, dăruire, dar şi să iubeşti copiii. În prezent, centrul educaţional dispune de o capacitate de 200 mp şi are două grupe de câte zece copii fiecare.  „A fost destul de greu să găsim un spaţiu, dar până la urmă am reuşit. Însă, în viitor, ne dorim să ajungem la o casă cu curte proprie şi cu loc de joacă. Acum centrul se află la partenerul unui complex de birouri şi noi l-am compartimentat ca să fie potrivit pentru copii. Avem două clase, plus zonă de recreere“, a menţionat ea.

Preţurile pornesc de la 1.000 de lei pe lună şi pot ajunge la 2.000 de lei pe lună, în funcţie de pachetul dorit şi de opţionalele alese.

În prezent, echipa Smart Kids Academy este formată din şase persoane, însă Elvira îşi doreşte să ajungă la minim 20 de angajaţi şi mai multe grupe de elevi.

Echipa acum este formată din şapte persoane, toate calificate şi au sarcini bine stabilite pe viitor. Dorim să ajungem la 20 de angajaţi, minimum şi cu mai multe grupe pentru elevi.

„Prioritar pe viitor ar fi spaţiul, vrem să ne mutăm într-o clădire mult mai mare, cu curte proprie lor de joacă pentru copii pentru că şi părinţii cer acest lucru“, a mai spus ea. De asemenea, Elvira Bădescu spune că îşi doreşte ca Smart Kids Academy să devină un brand la nivelul Capitalei. „Ne dorim ca pe viitor să ajungem cu centre educaţionale în mai multe zone“.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania