Afaceri de la zero

www: Domeniile inregistrate la nivel planetar, cat populatia Romaniei

29.08.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


La inceputul acestei saptamani, in lume erau inregistrate exact 22.930.695 domenii cu extensiile .COM .NET si .ORG, potrivit informatiilor prezentate de reprezentantii site-ului www.domenii.com.

A avea o adresa proprie de web cu terminatia .COM a devenit o cerinta absoluta pentru orice companie care doreste sa isi globalizeze intr-o anumita masura afacerile, folosind Internetul. In Statele Unite, tara-mama a "Retelei", termenul de "DotCom Business" are pentru toata lumea intelesul de "Internet business".

Aceasta identificare a extensiei .COM cu afacerile pe Internet a condus la formarea unei educatii a utilizatorilor, care, conform unor studii recente, ii indeamna pe acestia sa tasteze direct in browser "www.TermenulCautat.COM" cand cauta ceva pentru prima data in spatiul virtual.

Daca primeste o eroare sau la adresa respectiva nu este ce cauta, utilizatorul mai incearca si "www.TermenulCautat.NET" sau "www.TermenulCautat.ORG", urmand ca apoi in caz de esec sa se indrepte catre un motor de cautare precum Yahoo, Google sau Altavista.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania