Auto

Cine este Cristina Bălan, unul dintre cei mai cunoscuţi ingineri români din industria auto

Cine este Cristina Bălan, unul dintre cei mai cunoscuţi...
16.08.2016, 18:06 3022

Cristina Bălan are 35 de ani şi este inginerul de origine română care a fost dat afară de miliardarul Elon Musk de la Tesla, după ce a semnalat anumite probleme la plafonul interior ale modelului de maşină Tesla Model S, conform Wall Street Journal.

Înainte să lucreze la Tesla, Cristina Bălan a lucrat  ca inginer la Boeing,  timp de 3 ani, la Meridian Lightweight Technologies pentru 2 ani şi la Honeywell Process Solutions pentru un an şi 7 luni.  În California, la Tesla a lucrat pentru pentru patru ani, din 2010 până în 2014, ca inginer de proiectare, iar din 2015 şi-a fondat propria companie de proiectare Tesseract Motors.  

În cadrul Tesla, aceasta a lucrat la proiectarea elementelor de interior şi module pentru baterii, pentru mai multe modele de automobile, cum ar fi interiorul portierelor de la Porsche Cayenne, modului bateriilor de pe Mercedes-Benz B-Class şi cel de pe Toyota Rav4 EV, dar şi la consola centrală a modelului Audi R8.

Cristina Balan a absolvit  cursurile Universităţii Transilvania din Braşov în 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO