Auto

Fabrica de curele de transmisie Optibelt din Maramureş a finalizat anul 2022 cu afaceri de peste 74 mil. Euro

Fabrica de curele de transmisie Optibelt din Maramureş a...

Autor: Laurentiu Cotu

16.01.2023, 17:30 1786

Producătorul de componente auto Optibelt Power Transmission din localitatea Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de aproximativ 366,4 mil. lei (74,3 mil. euro), în creştere cu aproape 25% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie. Optibelt Power Transmission a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 293,7 mil. lei (a­proximativ 60 mil. euro), potrivit infor­maţiilor de pe site-ul Ministerului Finan­ţelor.

„În 2022 nu am întâmpinat probleme majore pe piaţa de des­facere, având în vedere că Optibelt livrează produsele sale - curele de transmisie - în mai multe domenii, pre­cum industrie, agricul­tu­ră/maşini agricole, construcţii drumuri, maşini de grădinărit, aparate/maşini uz casnic şi nu în ultimul rând industria auto. Am pierdut clienţi din cauza războiului din Ucraina, dar am şi câş­tigat clienţi noi, semnificativi“, a declarat pentru ZF Transilvania Attila Gittinger, directorul tehnic al com­paniei Optibelt Power Transmission.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO