Auto

Mercedes-Benz a prezentat la Geneva cabrioletul de lux echipat cu transmisia produsă la Sebeş

Mercedes-Benz a prezentat la Geneva cabrioletul de lux...

Autor: Bogdan Alecu

29.02.2016, 23:02 237

Cursa pentru primul loc în segmentul premium se duce acum pe fiecare nişă şi pe fiecare segmenet, iar Mercedes-Benz lansează noi şi noi modele pentru a putea depăşi vânzările BMW la nivel mondial. Astfel, dacă în întreg anul 2015 BMW a fost numărul unu, urmat de Mercedes-Benz şi Audi, în ianuarie constructorul din Stuttgart a reuşit un avans de aproape 15.000 de maşini.

Tocmai pentru a profita de fiecare unitate în parte, Mercedes-Benz mizează pe o continuă expansiune. Cu o seară înaintea deschiderii oficiale a Salonului Auto de la Geneva, constructorul din Stutgart a venit cu noul C Cabriolet, ce extinde la un total de 12 versiuni modelul de clasă medie. Motiv pentru care Tobias Moers, preşedintele consilului de administraţie al Mercedes-AMG spunea în această seară că ajutorul modelului C-Klasse, a dus la livrarea a 69.000 de maşini AMG anul trecut, valoare ce sâa dublat în ultimii doi ani, motiv pentru care expansiunea va continua cu un C43 Coupe AMG.

C Cabriolet vine ca o completare a gamei de automobile decapotabile prezente în gama constructorului, de la micul smart până la S-Klasse cabrio.

Noul cabriolet vine cu mia mult spaţiu pentru pasagerii spate, suspensii pneumatice şi noua transmisie automată cu 9 trepte 9G-Tronic, cutie de viteze produsă şi în România la Sebeş.  Aceasta dispune de cinci moduri de funcţionare – Eco, Comfort, Sport, Sport Plus şi Individual. Aceasta poate fi cuplată la motoare diesel şi pe benzină cu puteri cuprinse între 156 CP şi 367 CP. Consumul mediu pleacă de la 4,5 litri/100 km pentru motorizările diesel.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO