Auto

Traficul pe aeroporturile din România a crescut cu 8% în S1/2019, la peste 10,7 milioane de pasageri. Estimările arată că în următorii 15 ani, traficul de pasageri în România se va dubla

Traficul pe aeroporturile din România a crescut cu 8%...

Autor: Laurentiu Cotu

28.08.2019, 08:15 617

Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR), care reuneşte în prezent 24 de membri, printre care 17 aeroporturi şi firme din domeniul aeroportuar, a anunţat că în primul semestru din acest an aeroporturile din ţară au fost tranzitate de peste 10,7 milioane de pasageri, cu 8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Estimările AAR arată că în ur­mă­torii 15 ani traficul de pasageri în România se va dubla, po­trivit unui comunicat de pre­să transmis de aeroportul din Cluj-Napoca.

În 2018, traficul de pa­sageri de pe cele 17 ae­ro­porturi din ţară s-a ma­jorat cu peste 7%, până la 21,8 milioane de oameni, ara­tă datele de la Aso­ciaţia Aeroporturilor din România (AAR). Cel mai mare aeroport din ţară ră­mâ­ne Henri-Coadă (Oto­peni), care a fost tranzitat anul tre­cut de peste 13 milioane de oameni, mai mult cu aproape 8% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO