Bănci și Asigurări

Alpha Bank Romania merge după economiile nemţilor oferindu-le depozite cu dobanzi de 1,6% pe an la euro

Alpha Bank Romania merge după economiile nemţilor...

Autor: Anelis Baciu

07.03.2017, 00:08 1867

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv: "Ne diversificăm sursele de finan­ţare intrand pe piata depozitelor din Ger­mania. Vom putea să finanţăm şi mai mult economia locală, folosind şi ac­cesand resurse externe.

Alpha Bank, cea mai ma­re bancă grecească din pia­ţa locală, a înche­iat un parteneriat cu com­pa­nia din industria finTech Deposit Solutions care îi per­mite să intre pe piaţa germană a depo­zitelor de retail în valoare de 2.000 de miliarde de euro.

Spre comparaţie, volumul de­pozi­telor pentru populaţie şi companii din piaţa romanească ajungea la echi­valentul a 60 de miliarde de euro.

Astfel, prin înscrierea pe platforma di­gitală oferită de Deposit Solutions su­cursala locală a Alpha poate să atragă eco­nomiile nemţilor, iar cu aceste de­po­zite poate finanţa într-o proporţie mai mare economia romanească. Alpha Bank este prima bancă din Ro­ma­nia ca­re intră într-un parteneriat cu o com­pa­nie în industria finTech, aceste parte­ne­ria­te fiind considerate viitorul bankingului. 

"Ne diversificăm sursele de finan­ţare intrand pe piata depozitelor din Ger­mania. Vom putea să finanţăm şi mai mult economia locală, folosind şi ac­cesand resurse externe. Nu ne-am se­tat încă un obiectiv în ceea ce pri­veşte va­loarea depo­zi­telor atrase. Vrem să ve­dem că funcţio­nea­ză bine, că este to­tul în regulă din punct de ve­dere ope­raţio­nal. A fost un pas im­por­tant pentru noi că am putut să im­plementăm acest ser­viciu. Nu a fost un proces care a fost rea­lizat peste noapte, a durat mai mult de un an să con­stru­im mo­delul de ope­rare, să ob­ţinem apro­bă­rile nece­sa­re, să adap­­­tăm sistemele IT, să ne asi­gurăm că din punctul de ve­dere al con­for­mi­tă­ţii toate lucrurile sunt în or­di­ne", a ex­plicat Sergiu Oprescu, pre­şe­dinte exe­cutiv al Alpha Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24