Bănci și Asigurări

Băncile au continuat să-şi cureţe bilanţurile. Rata creditelor neperformante a coborât în iulie la 8,24%, cel mai scăzut nivel de după 2009

Băncile au continuat să-şi cureţe bilanţurile. Rata...

Autor: Claudia Medrega

29.09.2017, 00:05 369

Rata creditelor neperformante (NPL - non-performing loans) în sistemul bancar românesc a coborât în luna iulie la 8,24%, cel mai scăzut nivel de după anul 2009, când semnele crizei financiare globale îşi făceau simţită prezenţa pe piaţa locală.

În ultimii trei ani rata creditelor neperformante s-a redus în România de trei ori, cel mai rapid ritm de scădere din Uniunea Europeană.

Rata creditelor neperformante a coborât la finalul anului trecut sub 10% din totalul creditelor, în primul trimestru din acest an a ajuns la 9,36%, iar la sfârşitul primului semestru scăzuse la 8,32%, conform datelor BNR. În criză unu din cinci credite din registrele băncilor eşuase în categoria neperformantelor, devenind o problemă-cheie a sistemului bancar românesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO