Bănci și Asigurări

Cel mai dur avertisment al unei bănci europene: SocGen se teme că ruşii vor confisca activele băncii de pe teritoriul ţării

Cel mai dur avertisment al unei bănci europene: SocGen...

Autor: Ştefan Stan

03.03.2022, 13:43 11341

Societe Generale a avertizat joi cu privire la posibilitatea ca Rusia să confişte operaţiunile locale ale băncii, într-unul dintre cele mai dure avertismente lansate până acum de o companie occidentală cu privire la impactul potenţial al războiului din Ucraina.

Banca franceză, a cărei expunere de 20 de miliarde de dolari pe Rusia este una dintre cele mai mari dintre creditorii străini, a declarat că lucrează pentru a reduce riscurile în această ţară, în timp ce băncile europene îşi revizuiesc afacerile în această ţară pe fondul escaladării sancţiunilor.

"Grupul are mai mult decât suficiente rezerve pentru a absorbi consecinţele unui potenţial scenariu extrem, în care grupul ar fi deposedat de drepturile de proprietate asupra activelor sale bancare din Rusia", a declarat Societe Generale. 

Cea mai mare bancă italiană Intesa Sanpaolo, între timp, efectuează o revizuire strategică a prezenţei sale în Rusia după invazia Moscovei în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt.

Acţiunile băncilor au fost lovite în ultimele zile pe fondul temerilor legate de posibile deprecieri, scăderea veniturilor, economii mai slabe şi consecinţele sancţiunilor. Acţiunile acestora s-au tranzacţionat în mare parte în scădere joi, ducând scăderea din ultima lună la peste minus 22%. 

Acţiunile SocGen au scăzut cu peste 32% în ultima lună. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO