Bănci și Asigurări

Creşterea în piaţa de brokeraj în asigurări încetineşte: intermedierile ar putea avansa cu 12% în 2016

Creşterea în piaţa de brokeraj în asigurări...

Autor: Anelis Baciu

19.05.2016, 00:05 221

Primele intermediate de brokerii locali de asigurări vor creşte cu 12% în acest an, ceea ce înseamnă că la finalul anului rulajul brokerilor se va situa la circa 5,7 mld. lei (1,3 mil. euro), a estimat Bogdan Andriescu, preşedin­te­le asociaţiei locale a brokerilor de asigu­rări UNSICAR în cadrul Foru­mu­lui Internaţional de Asigurări şi Reasigurări organizat de Media Xprimm. An­dri­escu spune că ritmul de creş­terea al pieţei va înce­ti­ni în anii urmă­tori. De altfel, şi anul trecut ritmul de creştere a fost de 14%.

 
„Este posibil ca piaţa de brokeraj să înregis­tre­ze o creştere de 12% în acest an şi de 10% în 2017. În ur­mă­torii ani creş­terea pri­me­lor inter­me­diate va în­ce­tini, iar rit­mul de creştere se va si­tua în­tre 5 şi 10% în condiţiile în care pia­ţa se va stabiliza“, a declarat Bogdan Andriescu.
 
Vânzările prin brokeri ale asigură­torilor locali au cumulat 5 mld. lei la fi­na­lul anului trecut, fiind în creştere cu 14%, fapt care a dus gradul de interme­die­re la peste 70% în piaţa asigurărilor generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO