Bănci și Asigurări

Două treimi din primele subscrise în 2016 au rămas la asigurătorii locali. Restul s-a dus în reasigurare

Două treimi din primele subscrise în 2016 au rămas la...

Autor: Anelis Baciu

31.03.2017, 00:05 85
Companiile de asigurări generale au cedat în reasigurare prime brute sub­scri­se în valoarea de 2,6 miliarde de lei (580 mil. euro) anul trecut, echi­valentul a o treime din primele totale subscrise, arată datele Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF).
 
Volumul cedă­rilor în reasigurare a cres­cut cu circa 18% anul trecut fa­ţă de 2015, iar gra­dul de cedare în re­asigu­rare s-a ma­jo­rat cu 2 punc­te pro­cen­tua­le, pâ­nă la aproa­pe 34%.
 
Spre com­pa­ra­ţie, în 2008, cu un an îna­inte de de­clan­şa­rea crizei fi­nan­cia­re pe plan lo­cal, com­paniile de asi­gu­rări păs­trau mai mult risc şi trans­fe­rau la re­asi­gurători doar 25% din pri­me­le subscri­se anual.
 
„Pentru o par­te importantă de pro­duse de asi­gu­rări ge­nerale (ex. asi­gu­rările de ca­tas­trofă, asigu­ră­rile de răspun­de­re civilă), ca parte a strategiei proprii de management al riscurilor, asigurătorii apelează frecvent la diferite forme de con­tracte de cedare în reasigurare astfel limitând dauna ma­xi­mă suportată în ca­zul apariţiei unor eve­nimente asigurate cu impact finan­ciar semnificativ“, no­tează ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO